torsdag 5 oktober 2017
FYLLDA KARLSBADERBULLAR 24 ST.
HEJSAN !
En väninna gjorde ofta dessa gör-goa bullar,
precis som en bakelse , fyllda med vispgrädde
och jordgubbssylt .
Nu provar vi också !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
2 1/2 dl mjölk ,
25 g jäst ,
2 msk socker ,
1/2 tsk salt ,
1 ägg ,
ca 10 dl vetemjöl ,
FYLLNING :
vispgrädde ,
jordgubbssylt ,
GARNERING : florsocker.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och häll på mjölken .Värm till 37 grader.
Smula ner jästen in en degbunke och lös upp den med
spadet .
Tillsätt socker, salt och ägg .
Häll i det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg.
JÄS övertäckt till dubbel storlek , ca 30 minuter .
TA UPP degen och knåda den smidig .
Tillsätt mer mjöl om det behövs .
Rulla till bullar, lägg på plåt och jäs dem övertäckta i
ca 30 minuter .
GRÄDDA i 225 grader ca 5 minuter .
Låt svalna på galler .
Vid serverings-dags :
Skär ett snitt i bullarna och fyll med vispgrädde
och jordgubbssylt .
Pudra över florsocker .
LYCKA TILL !
mmm.... !
PÄRONSALLAD 4 PORT .
HEJSAN !
Vad gillar Ni det här ?
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG ut 2 stora nävar rucola på ett fat .
Skär tunna skivor av 2 saftiga päron och
bred ut på salladen .
Strö över ca 1/2 dl smulad grönmögelost
eller getost .
Strö över kärnor från 1 granatäpple .
Ringla över 1/2 msk äppelcidervinäger och
1 msk olivolja och servera som förrätt .
TIPS !
att koka päron i sockerlag med vanilj
till dessert och en klick grädde,
att ha till serveringen, är en njutning .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)