torsdag 5 oktober 2017

FYLLDA KARLSBADERBULLAR 24 ST.




                            HEJSAN !

En  väninna  gjorde  ofta  dessa  gör-goa  bullar,
precis  som  en  bakelse ,  fyllda  med  vispgrädde
och   jordgubbssylt .
Nu  provar  vi  också !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smör/margarin ,
2 1/2  dl  mjölk ,
25  g  jäst ,
2  msk  socker ,
1/2  tsk  salt ,
1  ägg ,
ca  10  dl  vetemjöl ,
FYLLNING :
vispgrädde ,
jordgubbssylt ,
GARNERING : florsocker.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT smöret  och  häll  på  mjölken .Värm  till  37  grader.
Smula  ner  jästen  in  en  degbunke  och  lös  upp  den  med
spadet .
Tillsätt  socker,  salt  och  ägg .
Häll  i  det  mesta  av  mjölet  och  arbeta  till  en  smidig  deg.
JÄS  övertäckt  till  dubbel  storlek ,  ca  30  minuter .
TA  UPP  degen  och  knåda  den  smidig .
Tillsätt  mer  mjöl  om  det  behövs .
Rulla  till  bullar,  lägg  på  plåt  och  jäs  dem  övertäckta  i
ca  30  minuter .
GRÄDDA  i  225  grader  ca  5  minuter .
Låt  svalna  på  galler  .

Vid  serverings-dags :
Skär  ett  snitt  i  bullarna  och  fyll  med  vispgrädde
och  jordgubbssylt .
Pudra  över  florsocker .

LYCKA  TILL !
mmm.... !

PÄRONSALLAD 4 PORT .




                              HEJSAN !

Vad  gillar  Ni  det  här ?
mmm....

HÄR  ÄR  RECEPTET :
LÄGG  ut  2  stora  nävar  rucola  på  ett  fat .
Skär  tunna  skivor  av  2  saftiga  päron  och
bred  ut  på  salladen .
Strö  över  ca  1/2  dl  smulad  grönmögelost
eller  getost .
Strö  över  kärnor  från  1  granatäpple .
Ringla  över  1/2  msk  äppelcidervinäger  och
1  msk  olivolja  och  servera  som  förrätt .

TIPS !
att  koka  päron  i  sockerlag  med  vanilj 
till  dessert  och  en  klick  grädde, 
att  ha  till  serveringen,  är  en  njutning .

LYCKA  TILL !