fredag 4 mars 2022

GLASSTÅRTA MED KAFFE ...10 BITAR .

 


                                          HEJSAN !


I den här läckerbiten ska kaffesmaken bara anas .

Perfekt tårta att göra i förväg ..... mm..! så himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :

BOTTEN 

300 g mandelmassa 

3 äggvitor, äggulorna ska användas i fyllningen

FYLLNING 

1 1/2 msk snabb - kaffepulver

4 dl vispgrädde

1 1/2 dl florsocker

3 äggulor

GARNERING

choklad kulor och nötter

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .

BOTTEN :

Riv mandelmassan grovt och lägg i en bunke .

Rör ner äggvitorna .

Bred ut mandelmassesmeten i en smord och

bröad form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen , ca 20 minuter .

Låt svalna i formen  .

FYLLNING:
Stöt kaffepulvret i en mortel och blanda det med 

grädde och florsocker .

Vispa blandningen tjock med en elvisp .

Rör ner äggulorna .

BRED ut blandningen över bottnen .

Täck formen med plastfilm och låt tårtan stå i 

frysen minst 4 timmar , gärna över natten.

VID SERVERING :

Garnera med chokladkulor .

(Om någon i familjen fyller år ?)

ALL LYCKA TILL !


                                         

ALLT FÖR MINIKOCKEN - SOCKERKAKA MED KIWI , CA 12 BITAR .

 


                              HEJSAN !


Kiwi - bitarna  i  smeten  gör  kakan  oerhört  saftig 

och  smakrik .

HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg 

2 dl strösocker

2  tsk bakpulver 

2  tsk vaniljsocker 

3 1 /2  dl vetemjöl 

100  g  smör, smält

3/4 dl mjölk

2  kiwi 

TILL FORMEN :

smör och kokos 

GLASYR :

2 dl  florsocker

3 - 4 tsk  vatten 

GARNERING :  grönt strössel 


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen  på  175  grader .

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke .

BLANDA  bakpulver, vaniljsocker och mjöl

och vänd ner det i smeten .

Tillsätt smör och mjölk och rör ihop allt till 

en slät smet .

SMÖRJ en sockerkaksform , 1 1/2 liter , med

smör och strö över kokos .

SKALA  kiwifrukterna ,  skär dem i tunna skivor 

och dela dem i bitar.

Blanda ner bitarna i smeten och häll dem i formen.

GRÄDDA  kakan längst ner i ugnen 35 - 40 minuter.

Låt kakan svalna i formen.

GLASYR :  Blanda florsocker och vatten , lite i taget ,

till en lagom tjock glasyr .

RINGLA den över kakan och strö över  strössel .

Låt glasyren stelna .

LYCKA TILL !




ALLT FÖR MINIKOCKEN - GRAHAMSBRÖD UTAN JÄST .

 


                                                     HEJSAN !


BRÖD måste inte vara antingen runt  eller  avlångt.

Leta rätt på en trevlig sockerkaksform och gör ett

matbröd med lite annat utseende .

Formen som jag använt rymmer 2 liter .

HÄR ÄR RECEPTET :

7 dl grahamsmjöl

3 1/2 dl vetemjöl

1 msk bikarbonat 

1 dl sirap

1/2 liter filmjölk

1/2 tsk salt 

SÅ HÄR GÖR DU :

Samtliga ingredienser mätes upp och blandas i en skål .

Rör runt lite .

Häll degen i smord form och sätt genast in i ugnen att

gräddas i 150 grader ca 45 minuter .


DU får ett bröd som håller sig saftigt i flera dagar .

LYCKA TILL !