torsdag 15 oktober 2020

FÄRSSPETT MED TOMATBULGUR , 4 PORT .




                                          HEJSAN  !

FÄRS  MED  SPÄNNANDE  SMAK !
JÄTTEGOTT  TYCKER  ALLA HÄR  I  FAMILJEN .
HÄR  ÄR RECEPTET :
500  g  köttfärs
1/2  dl  bulgur + 1  dl  vatten
1 ägg
1 tsk  salt
1  krm  svartpeppar
1/2  liten  finhackad  gul  lök
1  pressad  vitlöksklyfta
1  tsk  spiskummin
1/2  tsk  mald  kanel

TOMATBULGUR :
3  dl  bulgur
6  dl  vatten
1  tsk  salt
1  liten  gul  lök
1  burk  krossade  tomater
1  tsk  farinsocker 
1  grönsaksbuljongtärning
1  dl  ny-riven  parmesanost 

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  upp  1  dl  vatten  och  lägg  i 1/2  dl  bulgur.
Sänk  värmen  och  låt  det  sjuda  8-10  minuter .
Häll  bort  överflödigt  vatten .
ARBETA  samman  färsen  med  avrunnen  bulgur,
ägg,  salt,  peppar,  hackad  gul  lök,  pressad  vitlök,
spiskummin  och  kanel .Arbeta  till  en  smidig  färs .
FORMA  färsen  till  8 - 10  avlånga  rullar .
Bryn  rulladerna  runtom  i  lite  matfett .
Efterstek  dem  under  lock   ca  5  minuter .

GÖR  TOMATBULGUREN  
genom  att  koka  upp  6  dl  vatten  och  1  tsk  salt.
Lägg  i  bulgurgrynen  och  sänk  värmen .
Låt  det  sjuda  8  -  1  minuter .
SKALA  och  finhacka  löken .
Fräs  den  mjuk  och  glansig  utan  att den  får  färg 
i  lite  matfett .
TILLSÄTT  krossade  tomater,  buljongtärning  och
farinsocker och  låt  det  puttra  samman  några  min.
Rör  ner  den  kokta  BULGUREN  och  smaka  av .
Rör  ner  den  rivna  parmesanosten .
TRÄ  eventuellt  upp  de  nystekta  färsrullarna  på  
spett  och  bjud  dem  tillsammans  med  bulgur .

GARNERA  med  lite  kvistar  - av mynta .

LYCKA  TILL !