HEJSAN !
FÄRS MED SPÄNNANDE SMAK !
JÄTTEGOTT TYCKER ALLA HÄR I FAMILJEN .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs
1/2 dl bulgur + 1 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1/2 tsk mald kanel
TOMATBULGUR :
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 tsk salt
1 liten gul lök
1 burk krossade tomater
1 tsk farinsocker
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl ny-riven parmesanost
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp 1 dl vatten och lägg i 1/2 dl bulgur.
Sänk värmen och låt det sjuda 8-10 minuter .
Häll bort överflödigt vatten .
ARBETA samman färsen med avrunnen bulgur,
ägg, salt, peppar, hackad gul lök, pressad vitlök,
spiskummin och kanel .Arbeta till en smidig färs .
FORMA färsen till 8 - 10 avlånga rullar .
Bryn rulladerna runtom i lite matfett .
Efterstek dem under lock ca 5 minuter .
GÖR TOMATBULGUREN
genom att koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt.
Lägg i bulgurgrynen och sänk värmen .
Låt det sjuda 8 - 1 minuter .
SKALA och finhacka löken .
Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg
i lite matfett .
TILLSÄTT krossade tomater, buljongtärning och
farinsocker och låt det puttra samman några min.
Rör ner den kokta BULGUREN och smaka av .
Rör ner den rivna parmesanosten .
TRÄ eventuellt upp de nystekta färsrullarna på
spett och bjud dem tillsammans med bulgur .
GARNERA med lite kvistar - av mynta .
LYCKA TILL !