HEJSAN !
LÄCKRA frö- bullar, där pumpakärnor blir lätt gröna
under gräddningen , inget att oroa sig över .
De blir jättegoda i smaken och knapriga fröer och kärnor .
GOTT till både fika och frukost .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
5 dl vatten
50 g jäst
1 /2 dl rapsolja
2 msk flytande honung
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
6 dl vetemjöl special fullkorn
GARNERING :
pumpakärnor, solrosfrö, lite linfrö.
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA fröna i en torr stekpanna, rör hela tiden . Låt svalna.
Smula ner jästen i en degbunke .
VÄRM vattnet till ca 37 grader, tillsätt lite av vattnet och lös upp jästen.
Tillsätt resterande vatten, olja, flytande honung och saltet .
Vänd ner rågmjöl, dinkelmjöl och vetemjöl special .
ARBETA samman med kraftiga rörelser till en blank och smidig deg .
Blanda ner de rostade fröna när degen känns smidig .
Knåda ytterligare en stund . Låt degen jäsa övertäckt 45 minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lätt .
Dela degen i 2 lika stora bitar . Forma bitarna till avlånga rullar och
dela varje rulle i 10 lika stora bitar . Rulla till släta bullar .
PLACERA på bakpappersklädda plåtar .
Pensla ovansidan med vatten och strö över frön till garneringen .
Låt bullarna jäsa ytterligare 30 minuter .
SÄTT ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7 minuter .
LYCKA TILL !
hoppas Ni gillar dem ?