tisdag 9 oktober 2012

KYCKLINGGRYTA MED BACON.4 PORT.

Ja, nu kör vi .....
Den här gillar jag!

KYCKLINGGRYTA MED BACON.  4 PORT.

2 dl skalat bovete
500 g kycklingfileer
50 g bacon
1/2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g kantareller
el.champinjoner
300g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
persilja
400g broccoli
1 påse sallad
25 g salladsmix med nötter
(ICA)

Så här gör DU:

KOKA  upp 4 dl vatten och häll
det över bovetet.
Skölj i kallt vatten och låt det
rinna av.
Rosta bovetet i en torr teflonpanna.
KOKA upp 6 dl vatten och salt.
Koka bovetet på svag värme 7-8 min.
tills det är mjukt.
Häll av vattnet.
SKÄR kyckling och bacon i bitar.
Stek dem i olja.
Krydda.
Stek svampen.
TA upp svamp och bacon  och lägg
på en tallrik.
Häll tomatkross och hackad buljongtärning
över kycklingen.
Sjud i 5-10 min. så kycklingen blir genomstekt.
STRÖ svamp,bacon och hackad persilja
över kycklingen.
Servera med bovete, broccoli och sallad
med salladsmix.
SMAKLIG MÅLTID!
TOSCATÅRTA.

Ska vi prova denna,så jättegod är den.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
GLASYR:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel.

Så här gör DU:
Vispa ägg och socker tills det pöser-
bäst är att använda elvisp.
Tillsätt mjölet, som först blandats
med bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist
smält avsvalnat fett.
Häll smeten i en väl smord o mjölad form
och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme
i ca 25 minuter.
Gör under tiden glasyren genom att lägga alla
ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt,men låt det ej komma
i kokning, för då kan glasyren sockra sig.
Bred ut glasyren över den knappt färdiga
kakan och grädda ytterligare i 10 minuter,
eller tills glasyren fått läcker ljust brun färg.

KLART!
Låt svalna något,bjud sedan till kaffet.
mmmm....läcker är den.
(alla grabbar är förtjusta)
LYCKA TILL!
Hej alla ,tack att ni väntar.
Det är så här, min dotter har avlidigt
nu i september,i cancer,så jag har inte
orkat sitta här, för att lägga in recept.
Men nu ska jag göra ett försök,så vi
börjar med ,

SKEPPARGRYTA.  4 PORT.
600 g torskfile
2 tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl finhackad dill
2 dl vispgrädde

Så här gör DU:
Tina den djupfrysta fisken något.
Skär den i 3 cm tjocka skivor,
dela färska fileer  om de är stora.
Skölj tomaterna och skär dem i skivor.
Lägg dem i en låg vid kastrull.
Lägg fisken på tomaterna.
Strö över salt ,peppar o dill.
Häll på grädden.
Låt alltsammans koka på
    SVAG VÄRME
under lock 5-15 minuter.
(den längre tiden för otinad fisk)

Servera med kokt potatis.
mmmm.....så himla gott.
LYCKA TILL!