lördag 1 december 2012

INGAS CITRONKAKA .

Smaka på denna mmm...

150 g smält smör el. margarin
3 ägg
2 dl socker
1/2 krm salt
rivet skal av 1/2 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
UGN:175 grader.

GLASYR:
2dl florsocker
1 1/2 -2 msk pressad citron

Så här gör DU:
SMÖRJ och bröa en 2 - litersform
VISPA  ägg,socker ,salt och citronskal
pösigt.
BLANDA  mjöl och bakpulver väl och
rör ner det tillsammans med det avsvalnade
smöret  i smeten .
Blanda väl.
HÄLL smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen ca 45 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
BLANDA glasyren och bred den på kakan.

Ett litet avbrott i bestyren, med kaffe å citronkaka.
LYCKA TILL!