torsdag 11 april 2019

PÄRON - OCH HALLONKAKA8 BITAR.




                          HEJSAN !

Å...så underbart god !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
3 bittermandlar
250 g kesella vanilj, 7,5 %
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g hallon
1 päron
25 g flagad mandel

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa eller mjöla en springform
ca 22 cm i diameter .
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Riv bittermandeln fint .
RÖR ner mandel och kesella i smeten.
Blanda samman mjöl och bakpulver och
tillsätt det .
Vänd ner hälften av hallonen .
Häll smeten i formen .
KÄRNA ur och skär päronet i skivor .
Finfördela det i kakan .
Strö över mandel .Grädda i nedre delen
av ugnen i 40 minuter .
LÅT kakan svalna och servera den i bitar
med resten av hallonen.

LYCKA TILL !

KYCKLINGGRYTA MED KOKOS OCH CURRY, 4 PERS.





                              HEJSAN!

Det här var det godaste jag ätit på länge,
smaka Du också !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 kyckling FILE'ER
1- 2 msk olivolja
2 tsk paprikapulver (söt)
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
4 dl kokosmjölk
2 tsk röd curry
150 g purjolök, strimlad
150 g champinjoner, skivade
TILLBEHÖR :
färsk mynta
jasminris
sallad

SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA och strimla kyckling-FILE'ERNA .
Stek dem i olivolja och pudra över paprika-
pulver.  Salta och peppra .Blanda kokosmjölk
och curry och häll över. Låt allt koka ihop 10 min.
FRÄS grönsakerna och svampen några minuter.
Lägg över i grytan . Koka upp och smaka av med
salt och peppar.  Strö över lite mynta .
SERVERA med jasminris och en sallad med
massor av blad .
Smaklig Måltid
och LYCKA TILL !


FRUKTER MED MARÄNGTOPP, 2 PORT.



               HEJSAN !

Smaka på det här som efterrätt, mmm.. himla gott !
Du ångrar Dig inte !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 apelsiner
6 jordgubbar
100 g melonkött
1 + 2 msk florsocker
2 äggvitor

SÅ HÄR GÖR DU :
FILEA en apelsin, lägg i en skål, pressa
saften från den andra apelsinen över.
Skär jordgubbarna i skivor och melonen
i små tärningar .
TILLSÄTT florsockret och rör om noga.
Vispa äggvitorna till hårt skum .
Tillsätt florsocker lite i taget under
vispningen .
LÄGG frukterna i två glas och häll saften över.
Spritsa eller skeda upp äggvitan över och ställ
in i ugnen på 200 grader i ca 5 min eller tills
äggvitan fått lite färg .
LYCKA TILL !

TIPS !



                  HEJSAN !

FETTFLÄCKAR  på kläder går lätt bort i tvätten
om man häller på några droppar diskmedel innan.
TACK !

TIPS !




                         HEJSAN !

Om det  har kommit för mycket salt i maten
lägger Du ett par RÅ potatis i maten, så suger
dessa snabbt åt sig överskottsaltet .
TACK !

TIPS !



                 HEJSAN !

Slokar persiljan eller dillen ?
Sätt den i ett glas hett vatten
och låt svalna i kylskåpet
eller i svalskåpet .
TACK !