lördag 5 april 2008

Jordgubbsspett med sockerkaka o apelsinkräm.

4 port.
1l jordgubbar
4skivor sockerkaka
små blötlagda träspett
Kräm.
2,5dl vaniljkesella eller citruskessella
1/2 apelsin
saften+lite rivet skal
Blanda ihop alla ingredienser
till krämen.Ställ den kallt i
cirka 30 min,så smakerna blandas
ordentligt.
Rensa jordgubbarna och trä
upp dem på små blötlagda (
(annars kan de börja brinna på grillen)
spett.
Grilla sockerkaksskivornaoch jordgubbsspetten
snabbt på båda sidor.Servera med apelsinkrämen
eller citruskessella.(färdig på burk.)

Rostad paprika-yoghurt. Dippsås.

1 rostad paprika (alt.rostad marinerad på burk)
1 röd paprika
2 klyftor vitlök skalade
250g naturell yoghurt gärna grekisk
3msk olivolja
salt

Mixa paprikor och vitlök med olivoljan
Blanda med yoghurten.
Smaka av med salt.