lördag 19 maj 2018

LAXFYLLDA AVOKADOR , 8 -10 BUFFE'PORTIONER .




                            HEJSAN !

mmm...det  här  måste  Ni  prova , - så  himla  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
125 -150  g  rensad  varmrökt  lax ,
1  dl  CREME Fraiche ,
1/2  dl  äkta  majonnäs ,
citronpeppar  ,
ca  5  stycken  avokador ,
ca  10  skivor  färskrökt  lax ,

GARNERING :
dill ,  citronklyftor ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  den  varmrökta  laxen  i  små  bitar .
Blanda  lax  med  CREME Fraiche  och
majonnäs .
Smaksätt  med  citronsaft  och citronpeppar .
Spara  laxen  i  kylen .
VID  SERVERING,  delas  avokadorna  och
kärnas  ur   och  ytorna   penslas  med  citron-
saft .
Fördela  laxfyllningen  i  halvorna   och  toppa
med  en  skiva  rullad  färskrökt  lax .
GARNERA  med  dill  och  citronklyftor.

ALL  LYCKA  TILL !

TROPISK SALLAD,...8 - 10 BUFFE'PORTIONER .



                 HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1  ROSE'  salladshuvud ,
1  FRISE'   salladshuvud ,
1/2 - 1  färsk  ananas ,
1  CARAMBOLA ,
ca  1  ask  physalis ,
ca  3  passionsfrukter ,

CITRUSDRESSING :
1  msk  citronsaft ,
1/2  krm  svartpeppar ,
2 - 3  msk  olja .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RIV  salladen  i  mindre  bitar .
Dela  och  kantskär  ananasen .
Ta  bort  mitt-stocken  som  är  träig
och  skiva  ananasen .
Blanda  ananasen  med  skivad
CARAMBOLA  och  physalis .
DELA  passionsfrukterna  och  häll  innehållet
över  salladen ,  men  spara  en  halva  som
placeras  mitt  i  salladen   som  dekoration .
BLANDA  dressingen  och  häll  över  den .

HIMLA  GOTT  TILL  GRILLAT !

LYCKA  TILL !