torsdag 13 oktober 2016

BJÖRNBÄRSKAKA MED HAVRESMUL ... 10- 12 BITAR



HEJSAN !

SMAKA  på  den  här  !

HÄR  ÄR  RECEPTET  :
KAKAN  :
150  g  smör/margarin ,
3 ägg ,
2 , 5  dl  socker ,
3  dl  vetemjöl ,
1 tsk  bakpulver ,
2 , 5  dl  björnbär ,

HAVRESMUL :
50  g  smör/margarin ,
1  dl  råsocker ,
1 , 5  dl havregryn .

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Smält  smöret  och  låt  det  svalna .
Knäck  ner  äggen  i  en  bunke  och  vispa  dem 
pösiga  med  sockret .
Rör  ner  mjölet  blandat  med  bakpulver  och 
tillsätt  smöret  växelvis .
HÄLL  ner  smeten  i  en  smord  och  bröad  form
med  löstagbar  kant  som  mäter  ca  24  cm  i  diameter .
FÖRDELA  ut  björnbären  över  kakan  .

GRÄDDA  LÄNGST  NER  I  UGNEN  I  30  MIN.
Smält  under  tiden  smöret  till  havresmulet  och  rör
ner  råsocker  och  havregryn  .
Fördela  ut  blandningen  över  kakan  och  fortsätt  att 
grädda  kakan  tills  den är  genomgräddad  och  fått
fin  färg ,  ca  15 - 20  minuter .

SERVERA  kakan  när  den  svalnat  med  vaniljsås
eller  som  den  är .

HOPPAS ATT  DET  SMAKAR !