söndag 11 april 2021

SUNDA BULLEN CA 15 ST .






                                                  HEJSAN !

MITT  SUNDA BRÖD !
Men  det var ju inget bröd !  Det är  ju  bullar ?
Barnen har sett mig baka så mycket när de var 
små , så det visste killarna  att detta var inget bröd !!

HÄR ÄR IALLAFALL RECEPTET :
2 1 /2  dl  lättmjölk
50 g  jäst
2  msk  olja eller smör/margarin
1 ägg
1/2  tsk  salt
1/2  msk  honung
1  dl  grahamsmjöl
1  dl  havregryn
5-6  dl  vetemjöl
1/2 - 1 dl  russin
GARNERING :
ägg och havregryn 
eller vatten  och  havregryn 

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  jästen i en bunke .
Slå fingervarm  mjölk över och  rör  tills  jästen  löst  sig .
SÄTT till  ägg,  salt,  honung  och  smält smör eller  olja .
Rör  om  och  blanda  i  grahamsmjöl,  havregryn  och
vetemjöl .
ARBETA  till  en  lätt  och  smidig  deg .
Täck  över  och  låt  jäsa  ca  30  minuter .
KNÅDA  degen  på  bakbordet  och  dela  den  i  5  lika delar .
Varje  del  delas i  3  delar  som  rullas  till  små  bullar, som  läggs 
på  plåt  med  bakplåtspapper  ca 20 minuter.
PENSLA  med vatten eller ägg och strö på havregryn ..
GRÄDDA  i  225  grader  ca  10  minuter .
LÅT  bullarna  svalna  på  galler   under duk .

GOTT  MED  LITE  MARMELAD  OCH  OST.

LYCKA  TILL !




HAMBURGARE MED ANSJOVIS OCH STEKT ÄGG . 4 PORT .




                                HEJSAN  !

LITE  OVANLIGT KAN MAN TÄNKA ,
MEN ACK SÅ GOTT !
ALLT  GÅR  SAMMAN .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g nötfärs
1 tsk salt
1-2 krm peppar
1 msk osötad  DIJONSENAP
1 tsk timjan
3 msk smör
4 ägg

1 romansalladshuvud
1/2  skivad  rödlök
8 ansjovis-FILE'ER
2 msk kapris .

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman  färs, salt, peppar, senap och timjan 
i en matberedare med kniv .
FORMA  till 4 platta biffar ,  stek dem i smör/margarin
ca 2 minuter per sida tills de är  genomstekta .
Stek äggen .
FÖRDELA  salladen på tallrikar .
Lägg  hamburgarna  och  äggen  ovanpå .
Toppa  med  rödlök, ansjovis och kapris .

Hoppas  på  en  smakrik  lunch .

LYCKA TILL !