onsdag 2 april 2014

VITLÖKSKOLJA MED TIMJAN 2 PERSONER.

mmm... Kolja, det är smaskens .

300 g  KOLJAFILE
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt , peppar
2 tsk pressad citron
4 msk hackad färsk timjan

TILLBEHÖR :
3 dl kokt ris
200 g förvälld  bladspenat

Så här gör DU:
SKALA  och skiva vitlöken och fräs den
mjuk i oljan i en  stekpanna .
Salta och peppra KOLJAFILEERNA
och vik ihop dem.
LÄGG fisken i stekpannan , häll  över
citron och timjan.
Lägg på lock , och låt eftersteka på svag
värme ca 5 minuter.

SERVERA med ris och spenat .

LYCKA TILL !

MAKRILLGRYTA MED SKALDJUR 4 PERSONER.

Hej igen !
Gillar Ni Makrill ?
Jag gillar det jättemycket med stuvad spenat,
men nu tänkte jag att vi skulle prova den här
grytan.

ca 1 kg makrill  färsk eller fryst
12-16 småpotatisar
1/2 squash
1 röd paprika
1 msk matolja
1 1/2 tsk salt
några kvistar dill
2 - 3 dl fiskbuljong
10 - 12 skalade räkor
1 dl musslor

GARNERING:
dill

Så här gör DU:
OM  Du har färsk Makrill , rensa och skölj
och ta bort huvud , fenor och stjärt .
Skär fisken i 3 - 4 cm tjocka skivor.
Borsta potatisen och skär squash , paprika
och tomat i skivor .
VÄRM  oljan i en vid gryta, lägg i makrillen
och salta .
Skaka grytan lätt  och ånga fisken ett par minuter .
Tillsätt  potatis , dill och buljong och sjud  under
lock ca 10 minuter .
TILLSÄTT squash , paprika och tomater.
Späd eventuellt med lite vatten .
Sjud ytterligare  10 min.
Lägg i räkor och musslor och garnera  med
några dillvippor .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !