måndag 5 mars 2018

PASTA MED VARM ITALIENSK SALLAD, 4PERS.



                   HEJSAN !

Å... det  här  var  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500 g  PENNE  REGATE,
2  msk  olivolja ,
1  ask  körsbärstomater ,
1  kruka  rucola sallad ,
1/2  dl  rostade  pinjenötter ,
1  dl  finstrimlad  purjolök ,
salt  å  peppar.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  pastan  i  lättsaltat  vatten,  enligt
anvisningar  på  paketet .
HETTA  upp  oljan,  i  en  stekpanna ,
lägg  i  resten  av  ingredienserna  och  värm
på  svag  värme  under  omrörning .
Salta  å  peppra.
SERVERA  pastan  med  den  varma  kryddiga röran .

SMAKLIG  MÅLTID !

ZESPRI- PAJ , GUL KIWI , 8-10 BITAR .



             HEJSAN !

mmm..... Denna  får  Ni  inte  missa !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
PAJDEG:
150  g  smör/margarin ,
1  dl  socker ,
3  dl  vetemjöl ,
1  tsk  bakpulver ,

FYLLNING :
2 - 3  ZESPRI- frukter ,
2  dl  gräddfil ,
1/2  dl  socker ,
1  ägg ,
1  tsk  vaniljsocker ,
1  tsk  kanel ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Hacka  ihop  smöret,  sockret,  mjölet  och  bakpulvret
till  en  slät  deg,  gärna  i  matberedaren ,
Tryck  ut  degen  i  en  rund  pajform,  ca  24  cm  i
diameter .
TVÄTTA  frukterna  och  skiva  dem  tunt  med  skalet
kvar  eller  skala  innan  Du  skär .
Lägg  skivorna  på  pajskalet .
VISPA  ihop  gräddfilen,  sockret,  ägget,  vaniljsockret
och  kanelen  och  klicka  över .
Jämna  till  ytan  och  grädda  på  nedersta  falsen
35 - 40  minuter .
Låt  pajen  stå  kallt  minst  några  timmar  före  servering.

GARNERA  sedan  pajen  med  några  skivor   frukt
om  Du  vill .

LYCKA  TILL !

ROTSAKSSOPPA MED GRÖNA ÄRTER , 4 PORT.



                HEJSAN !

mmm...!
SMAKA  på  detta,  i  dessa  kalla  tider....
 - riktigt  njutbart !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
ca  1  liter  tärnad  potatis,  morot  och  rotselleri .
ca  1 1/2  dl  tärnad  jordärtskocka,  palsternacka
eller  persiljerot ,
1  stor  purjolök ,
1  msk  smör ,
1  örtbuljongtärning  med  basilika  och  timjan,
1  örtbuljongtärning  med  vitlök  och  persilja ,
ca  5  dl  vatten ,
5  dl  mjölk ,
2  dl  gröna  ärter ,
2  dl  CREME Fraiche ,
salt  och  peppar ,
GARNERING :
Persilja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKALA  rotsakerna  och  tärna  dem  ganska  smått .
Ta  6-7  dl  potatis ,
2-3  dl  morötter  och  resten  rotselleri .
Välj  sedan  palsternacka,  jordärtskocka  eller
persiljerot   som  extra  smaksättning .
DELA  purjon  på  längden,  skölj  och  strimla  den
ganska  fint .
Låt  den  mjukna,  utan  att  få  färg,  i  en  kastrull
med  lite  smör .
Rör  ner  rotsakstärningarna .
Tillsätt  vattnet  (det ska precis täcka)  och
buljongtärningarna .
Låt  allt  koka  mjukt,  ca  20  minuter  och  mixa
sedan  till  en  slät  soppa .
TILLSÄTT  mjölken,  ärterna  och  CREME Fraichen.
Låt  soppan  koka  upp  och  smaka  av  med
salt,  peppar  och  eventuellt  mer  örtkryddor .
Strö  persilja  över,  gärna  slätbladig ,  och
servera  med  varma  ost- bröd .

LYCKA  TILL  !
        och
SMAKLIG  MÅLTID  !