måndag 5 mars 2018
PASTA MED VARM ITALIENSK SALLAD, 4PERS.
HEJSAN !
Å... det här var gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g PENNE REGATE,
2 msk olivolja ,
1 ask körsbärstomater ,
1 kruka rucola sallad ,
1/2 dl rostade pinjenötter ,
1 dl finstrimlad purjolök ,
salt å peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan i lättsaltat vatten, enligt
anvisningar på paketet .
HETTA upp oljan, i en stekpanna ,
lägg i resten av ingredienserna och värm
på svag värme under omrörning .
Salta å peppra.
SERVERA pastan med den varma kryddiga röran .
SMAKLIG MÅLTID !
ZESPRI- PAJ , GUL KIWI , 8-10 BITAR .
HEJSAN !
mmm..... Denna får Ni inte missa !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
150 g smör/margarin ,
1 dl socker ,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
FYLLNING :
2 - 3 ZESPRI- frukter ,
2 dl gräddfil ,
1/2 dl socker ,
1 ägg ,
1 tsk vaniljsocker ,
1 tsk kanel ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Hacka ihop smöret, sockret, mjölet och bakpulvret
till en slät deg, gärna i matberedaren ,
Tryck ut degen i en rund pajform, ca 24 cm i
diameter .
TVÄTTA frukterna och skiva dem tunt med skalet
kvar eller skala innan Du skär .
Lägg skivorna på pajskalet .
VISPA ihop gräddfilen, sockret, ägget, vaniljsockret
och kanelen och klicka över .
Jämna till ytan och grädda på nedersta falsen
35 - 40 minuter .
Låt pajen stå kallt minst några timmar före servering.
GARNERA sedan pajen med några skivor frukt
om Du vill .
LYCKA TILL !
ROTSAKSSOPPA MED GRÖNA ÄRTER , 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...!
SMAKA på detta, i dessa kalla tider....
- riktigt njutbart !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 1 liter tärnad potatis, morot och rotselleri .
ca 1 1/2 dl tärnad jordärtskocka, palsternacka
eller persiljerot ,
1 stor purjolök ,
1 msk smör ,
1 örtbuljongtärning med basilika och timjan,
1 örtbuljongtärning med vitlök och persilja ,
ca 5 dl vatten ,
5 dl mjölk ,
2 dl gröna ärter ,
2 dl CREME Fraiche ,
salt och peppar ,
GARNERING :
Persilja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotsakerna och tärna dem ganska smått .
Ta 6-7 dl potatis ,
2-3 dl morötter och resten rotselleri .
Välj sedan palsternacka, jordärtskocka eller
persiljerot som extra smaksättning .
DELA purjon på längden, skölj och strimla den
ganska fint .
Låt den mjukna, utan att få färg, i en kastrull
med lite smör .
Rör ner rotsakstärningarna .
Tillsätt vattnet (det ska precis täcka) och
buljongtärningarna .
Låt allt koka mjukt, ca 20 minuter och mixa
sedan till en slät soppa .
TILLSÄTT mjölken, ärterna och CREME Fraichen.
Låt soppan koka upp och smaka av med
salt, peppar och eventuellt mer örtkryddor .
Strö persilja över, gärna slätbladig , och
servera med varma ost- bröd .
LYCKA TILL !
och
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)