HEJSAN !
CHOKLADPUDDING tar mig tillbaka till barndomen .
Men glöm den tråkiga pulvervarianten och rör ihop en
egen från grunden .
Enklare och framför allt godare än DU kan ana !
mm... ! himla gott !
TOBIAS sonen , - älskade chokladpudding när han var liten.
Nu fyller Du ju år snart vad vill Du ha för tårta ,- var min fråga ?
Jag vill ha chokladpudding , blev svaret ...??? Såklart skulle han få
chokladpudding , med lite vispad grädde , lite riven choklad och
några hallon, i efterrätts skålar / glas .
HÄR ÄR RECEPTET :
60 g strösocker (2 /3 dl )
20 g majsstärkelse (2 msk)
12 g kakao (2 msk)
1 krm salt
400 g mjölk ( 4 dl)
15 g smör/margarin (1 msk )
50 g mörk choklad ca 55 %
1 tsk vaniljpasta
SERVERING :
vispgrädde
färska bär / frysta , - tinade i god tid ,
riven mörk choklad
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR ihop majsstärkelse , strösocker, kakao och salt i en kastrull.
Tillsätt mjölken lite i taget , vispa ihop och koka upp .
2) SJUD under omrörning i ett par minuter tills det tjocknar .
Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör, hackad choklad och vanilj .
Rör om tills allt har smält .
3) HÄLL chokladpuddingen i glas / formar och ställ i kylen tills
puddingen har satt sig , minst 3 - 4 timmar , men helst över natten .
SERVERA gärna med lättvispad grädde och färska bär .
Riv lite choklad på toppen .
LYCKA TILL !