måndag 12 september 2022

CHOKLADPUDDING , 4 PORT. (efterrätt , barnkalas ) .

 


                                     HEJSAN  !


CHOKLADPUDDING  tar mig tillbaka till barndomen .

Men glöm den tråkiga pulvervarianten och rör ihop en

egen från grunden .

Enklare och framför allt godare än DU kan ana !

mm... ! himla gott !


TOBIAS sonen , - älskade chokladpudding när han var liten.

Nu fyller Du ju år snart vad vill Du ha för tårta ,- var min fråga ?

Jag vill ha chokladpudding , blev svaret ...???  Såklart skulle han få

chokladpudding , med lite vispad grädde , lite riven choklad och

några hallon, i efterrätts skålar / glas .

HÄR ÄR RECEPTET :
60 g strösocker (2 /3 dl )

20 g majsstärkelse  (2 msk)

12 g kakao (2 msk)

1 krm salt

400 g mjölk ( 4 dl)

15 g smör/margarin (1 msk )

50 g mörk choklad  ca 55 %

1 tsk vaniljpasta

SERVERING :

vispgrädde

färska bär / frysta , - tinade i god tid ,

riven mörk choklad 

SÅ HÄR GÖR DU :

1)  RÖR ihop majsstärkelse , strösocker, kakao och salt i en kastrull.

Tillsätt mjölken lite i taget ,  vispa ihop och koka upp .

2)  SJUD  under omrörning i ett par minuter tills det tjocknar .

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör, hackad choklad och vanilj .

Rör om tills allt har smält .

3)  HÄLL chokladpuddingen i  glas / formar och ställ i kylen tills 

puddingen har satt sig ,  minst  3 - 4  timmar ,  men helst över natten .

SERVERA  gärna med lättvispad grädde och färska bär .

Riv lite choklad på toppen .


LYCKA TILL !