söndag 14 oktober 2012

BÄRGLASS I REKORDFART. 4 PERS.

Nu tar vi detta goda också....mmmm.

Lägg 1 Burk Kesella Vanilj(ca 2 1/2dl)
ca 1/2 dl florsocker och 5-6 dl Blandade
Frysta Bär i en matberedare och kör till
en fast glassmet.
Lägg i glas, toppa med färska bär  och
servera genast.
LYCKA TILL!

PLOMMON OCH HASSELNÖTSMUFFINS 12 ST.

Hej allesammans,
här kommer ett recept på jättegoda muffins.
Prova gärna.

1 1/2 dl hasselnötter
3-4 plommon
100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker+1 dl råsocker
2 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Dessutom behöver DU
12 bakformar i papper
muffinsplåt.

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Mal hasselnötterna.
Kärna ur plommonen och
skär dem i 1/2 cm breda klyftor.
Strö lite av råsockret på dem
och ställ åt sidan.
Ställ 12 pappersformar i en
muffinsplåt.
VISPA smöret och sockret
vitt.
Vispa i äggen ett i taget och
rör ner creme fraiche.
BLANDA de torra ingredienserna,
inklusive de malda hasselnötterna,
och rör ner i smeten.
Klicka ut smeten i formarna.
Stick ner 2-3 plommonklyftor
i varje muffins.
Strö lite råsocker över och
grädda mitt i ugnen ca 20 min.

mmm...så goda.
LYCKA TILL!