torsdag 5 oktober 2023

LANDGÅNG MED STING . 4 PORT ,

 


          HEJSAN !


NUMERA  finns det många  kryddiga korvar 

i charkdisken , välj styrka till den här landgången 

efter tycke och smak 

Ett glas kallt öl är gott till .


HÄR ÄR RECEPTET :
4 skivor landgångsbröd 

150 g  Västerbottensost

3 chorizokorvar 

1 rödlök

1 1/2 dl kräm fraiche

1 -2 tsk fransk senap 

GARNERING ;

1/2 dl hackad persilja 

UGN 225 GRADER ,


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  LÄGG brödskivorna på plåt med bakpapper .

Riv osten och fördela den på brödskivorna .

Skär korven i slantar och lägg ovanpå osten .

Skär löken i tunna ringar och lägg hälften på 

bröden .

2)  RÖR  ihop kräm fraiche och fransk senap.

bred blandningen  över korven och ställ in  i 

ugn ca 15 minuter .

3)  GARNERING ;  Strö över hackad persilja 

och lägg på resterande rödlöksringar .

mm ...så gott !


LYCKA TILL !

och  

HOPPAS ATT DET SMAKAR !


HERR KANTARELLS KVÄLLSFRESTELSE, 4 PORT . LANDGÅNG .

 


                     HEJSAN  !


Jag tänkte göra en landgång med kantareller , 

nu när vi har plockat så otroligt mycket kantareller

 i skog och mark .

Ädelost är ljuvligt gott  tillsammans med 

bacon och kantareller på en  varm  landgång .

Vill DU hellre använda  annan svamp, så är

skogschampinjoner är ett bra alternativ .


HÄR  ÄR RECEPTET :

4 Skivor landgångsbröd

1 paket bacon, 140 g 

4 dl kantareller eller 

annan svamp 

150 g ädelost

1 päron

mangoldskott

eller persilja

UGN : 225 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  LÄGG brödskivorna på plåt med bakpapper .

Skär baconet i strimlor.

Fräs strimlorna i stekpannan .

Skär svampen i bitar, ta undan några och stek 

för sig .

Lägg resten i pannan med baconet och stek tills

allt har fått lite färg .

2)  HACKA  eller smula ädelosten och blanda 

den med baconröran .

Lägg blandningen på brödskivorna .

Lägg stekta svampbitar ovanpå.

Ställ in i ugnen ca 10 minuter .

3)  SKÄR päronet i tunna klyftor och lägg på 

mackorna .

DEKORERA ;  med mangoldskott eller persilja .

mm...så gott !

ALL LYCKA TILL !

och  

HOPPAS ATT DET SMAKAR !