HEJSAN !
RIKTIGA GODINGAR ! mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör / margarin
6 1/2 dl vetemjöl
25 g jäst
2 dl mjölk
2 msk strösocker
FYLLNING :
3 msk smör
2 msk socker
GLASYR :
50 g skållad flagad mandel
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRDELA smöret i 6 dl av mjölet .
Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken .
Blanda ner jästen, resten av den kalla mjölken
och sockret i smör - och mjöl- blandningen .
Arbeta samman och tillsätt eventuellt lite mer mjöl .
TA upp degen på mjölat bakbord .
Kavla till en avlång fyrkant, ca 1 cm tjock .
RÖR samman smör och socker till fyllningen
och bred ut på degen . RULLA ihop .
Skär längden i ca 24 bitar .
Lägg i pappers-formar på plåt .
LÅT bullarna jäsa ca 1 timme .
BLANDA ingredienserna till glasyren i en liten
tjockbottnad kastrull .
GRÄDDA bullarna i 250 grader , 3 - 4 minuter.
TA ut plåten när glasyren kokat upp .
Låt glasyren koka upp och fördela den på bullarna .
GRÄDDA YTTERLIGARE 3 -4 MIN.
NU är det klart !
LYCKA TILL !