måndag 4 mars 2019

FRUKOST-SCONES MED BLÅBÄR , 12 ST.




                        HEJSAN !

Smaka på de här godingarna !
En lyx i vårvinter-tider att servera  BLÅBÄREN  med
mjuk-rörd färskost .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl blåbär
1 msk strösocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl- BERTE QVARN
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2 dl filmjölk eller mjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER.
Blanda blåbär och socker i en skål .
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en
annan skål .
TILLSÄTT smöret i kuber och finfördela
det i mjöl-blandningen till en grynig massa.
Tillsätt  fil eller mjölk och arbeta snabbt
ihop degen .  Låt den vila kallt 5-10 minuter.
KLICKA ut degen till 12 bullar på en plåt
med bakplåtspapper .
Gör en fördjupning i mitten med en mjölad
sked och fyll hålet med blåbären .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 10 minuter .

mmm...LYCKA TILL !


SMÄLT RABARBER - DESSERT.




                          HEJSAN !

Jättegott !

HÄR ÄR RECEPTET :
6 - 8  späda rabarber-stjälkar
4 - 6 msk rårörsocker
4 dl vaniljyoghurt
5 dl jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR rabarbern i  centimeter  tjocka  skivor
och lägg dem tillsammans med socker i en
kastrull. Låt rabarbern puttra på svag värme
tills den mjuknar 8-10 minuter. Låt svalna .
SKIVA jordgubbarna och varva dem med
rabarber och vaniljyoghurt .

LYCKA TILL !