måndag 4 mars 2019
FRUKOST-SCONES MED BLÅBÄR , 12 ST.
HEJSAN !
Smaka på de här godingarna !
En lyx i vårvinter-tider att servera BLÅBÄREN med
mjuk-rörd färskost .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl blåbär
1 msk strösocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl- BERTE QVARN
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2 dl filmjölk eller mjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER.
Blanda blåbär och socker i en skål .
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en
annan skål .
TILLSÄTT smöret i kuber och finfördela
det i mjöl-blandningen till en grynig massa.
Tillsätt fil eller mjölk och arbeta snabbt
ihop degen . Låt den vila kallt 5-10 minuter.
KLICKA ut degen till 12 bullar på en plåt
med bakplåtspapper .
Gör en fördjupning i mitten med en mjölad
sked och fyll hålet med blåbären .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 10 minuter .
mmm...LYCKA TILL !
SMÄLT RABARBER - DESSERT.
HEJSAN !
Jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 - 8 späda rabarber-stjälkar
4 - 6 msk rårörsocker
4 dl vaniljyoghurt
5 dl jordgubbar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR rabarbern i centimeter tjocka skivor
och lägg dem tillsammans med socker i en
kastrull. Låt rabarbern puttra på svag värme
tills den mjuknar 8-10 minuter. Låt svalna .
SKIVA jordgubbarna och varva dem med
rabarber och vaniljyoghurt .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)