söndag 7 juni 2020
FRUKTSALLAD MED CHOKLADRIPPEL, 6 - 8 PERS.
HEJSAN !
FRUKTSALLADEN ...
är god till det mesta .. till omelett eller
som här till dessert, tillsammans med
CREME FRAICHE eller tjock yoghurt .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kiwi-frukter
1/2 liter jordgubbar
3 apelsiner
2 äpplen
3 passions-frukter
1 mango
150 g vit choklad
1 burk kesella
TILLBEHÖR :
Gärna färsk mynta eller citronmeliss
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva kiwifrukterna tunt,
kvarta skivorna .
Ansa och skiva jordgubbarna .
Skala och dela apelsinerna i små bitar .
Skala och tärna äpplena .
DELA passionsfrukterna och gröp ur kärnorna.
Skala och skär mangon i små bitar .
Smält chokladen och blanda med kesellan .
BLANDA frukterna i en stor skål eller
portionsglas .
RIPPLA chokladblandningen över, GARNERA
med lite kryddgrönt .
SERVERA !
LYCKA TILL !
TIPS ! .... GOTT BYTE ,
TIPS !
Om DU, som jag, älskar bröd med nötter i
har jag ett tips :
nästa gång DU bakar kan DU byta ut fettet
i degen , i regel någon matsked, mot
valnötsolja.
DET BLIR LJUVLIGT !
TACK !
Om DU, som jag, älskar bröd med nötter i
har jag ett tips :
nästa gång DU bakar kan DU byta ut fettet
i degen , i regel någon matsked, mot
valnötsolja.
DET BLIR LJUVLIGT !
TACK !
VILTSKAVS- TACOS, 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR kommer ett recept till på 20 minuter !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 pkt vilt- eller renskav a' 245 g
1 msk smör/margarin
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1/2 dl lingonsylt
8 tacotubs
strimlad sallad
4 skivade tomater
1 burk majs
1 dl riven västerbottenost
1 dl lätt CREME FRAICHE
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK köttet i smör i en stekpanna .
Krydda det med salt, chilipulver
och lingonsylt .
SERVERA viltskaven i tacotubs,
med grönsaker, ost och CREME FRAICHE.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
QUORN -SCHNITZEL MED ROTMOS, 4 PORT.
HEJSAN !
Familjemedlemmarna är hungriga som små fågelungar.
Här gäller det att handla snabbt.
Här är ett av de recept, som ger middag på 20 minuter blankt !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 QUORN- SCHNITZLAR
2 msk smör/margarin
1 msk olja
2 rullar rotmos, a' 500 g
1 lime
sallad
tomat
paprika-gul
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK schnitzlarna i smör och olja .
Värm rotmoset . Skiva limen .
SERVERA schnitzlarna med rotmos,
lime, sallad-tomat och paprika .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)