onsdag 25 mars 2020

HALLONMUFFINS MED VIT CHOKLAD, 12 ST.




                        HEJSAN !

mmm...Här kan alla hjälpas åt !
Någon tar fram formarna, någon  sätter på ugnen,
någon tar fram smöret,... Tänk vilka goda muffins
det blir när alla hjälps åt !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g vit choklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl flytande smör/margarin
2 dl gräddfil
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hallon

SÅ HÄR GÖR NI :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen .
Vispa, ägg, socker och vaniljsocker poröst .
Rör ner smör och gräddfil .
BLANDA  mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Vänd ner chokladen och hallonen försiktigt .
LÄGG muffinsformar i en muffinsplåt, fyll dem till
2/3 med smet .
GRÄDDA mitt i ugnen, ca 20 minuter .

LYCKA TILL , ALLA !

VEGETARISK CURRYGRYTA, 4 PERS.




                              HEJSAN !

mmm...himla gott, för både stora och små !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk hackad chilifrukt
1 msk rapsolja
2 msk curry
2 morötter i stora bitar
3 kvistar stjälkselleri
1 burk krossade tomater, 400 g
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten +
1-2 grönsaksbuljongtärningar
300 g blomkål i små buketter
400 g potatis i tärningar
175 g HARICOTS VERTS
3 msk koriander

SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skölj purjolöken , skär i bitar .
Skala och finhacka vitlöken, dela och kärna ur
chilifrukten, finhacka .
HÄLL rapsoljan i en tjockbottnad kastrull.
Fräs purjolök, vitlök och chili glansigt , pudra
över curry .
TILLSÄTT morötter och stjälkselleri skurna i
bitar.
Häll över tomater, kokosmjölk och tillsätt
grönsaksbuljong .
Låt sjuda  15 minuter .
TILLSÄTT blomkålsbuketter, tärnad potatis och
HARICOTS VERTS  skurna i bitar och koka
ytterligare  10 min .
STRÖ över hackad persilja.

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !