måndag 11 september 2017
PLOMMONPUDDING 4 PORT.
HEJSAN !
Ska vi ta ett barndomsminne igen !
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färska plommon,
6 skivor vitt bröd,
eller vetebröd,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl mjölk,
1/2 - 1 dl socker,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, halvera och kärna ur plommonen .
Skär brödet i små tärningar.
Vispa samman ägg, mjölk och socker.
Lägg hälften av plommonen med den
kupiga sidan upp i en smord ugnssäker form.
STRÖ på brödtärningarna och lägg i resten
av plommonen . Häll över äggstanningen .
GRÄDDA i 200 grader, ca 40 minuter.
SERVERAS varm eller lätt avsvalnad med
lite tunn grädde.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
SPÄTTA MED CHAMPINJONER OCH SVART KAVIAR. 4 PORT.
HEJSAN !
Nu saka vi LYXA till det i vardagen litegrann .
mmm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 hg RÖDSPÄTTAFILEER,
1 burk skivade champinjoner ,
1 msk smör,
1/2 tsk salt,
1 krm vit-eller svartpeppar,
2 dl vispgrädde,
1 burk svart kaviar, 60 g
citronklyftor,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA frysta fisk-FILEER eller skölj färska.
Häll spadet av champinjonerna och fräs dem
i smör i en låg vid gryta.
Rulla ihop SPÄTTAFILEERNA och lägg dem
med skarven neråt ovanpå svampen.
Strö över salt och peppar.
HÄLL på grädden och låt grytan koka under
lock på svag värme ca 5 min. tills fisken känns
fast och blivit vit .
Klicka över svart kaviar och garnera med citronklyftor.
SERVERA med kokt potatis och tomatsallad.
LYCKA TILL !
KALVSYLTA MED RÖDBETSPOTATISSALLAD 1 PORT.
HEJSAN !
Det här är riktigt, riktigt gott !
Prova Du också !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g kalvsylta,
SALLAD:
1 litet äpple, 75-100 g
2 små inlagda rödbetor, ca 50 g
1 kokt kall medelstor potatis,
1/4 -1/2 tsk riven pepparrot,
salt,
TILLBEHÖR :
Färsk gurka , 50 g
1 skiva hårt bröd
smör,
mjölk.
SÅ HÄR GÖR DU :
Kärna ur äpplet och skär det och
rödbetorna i små tärningar.
Tärna potatisen.
Blanda potatis, rödbetor, äpple
och pepparrot . Salta lätt.
SERVERA kalvsyltan med salladen ,
gurka, smörgås samt mjölk.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)