måndag 11 september 2017

PLOMMONPUDDING 4 PORT.



                HEJSAN !

Ska vi ta ett barndomsminne igen  !
Så himla gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500 g  färska  plommon,
6  skivor  vitt  bröd,
eller  vetebröd,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl mjölk,
1/2 - 1 dl socker,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ,  halvera  och  kärna  ur  plommonen .
Skär  brödet  i  små  tärningar.
Vispa  samman  ägg, mjölk  och  socker.
Lägg  hälften  av  plommonen  med  den
kupiga  sidan  upp  i  en  smord  ugnssäker form.
STRÖ  på  brödtärningarna  och  lägg i  resten
av  plommonen .  Häll  över  äggstanningen .
GRÄDDA i  200  grader,  ca  40  minuter.
SERVERAS  varm  eller  lätt  avsvalnad  med
lite  tunn  grädde.

HOPPAS  ATT DET SMAKAR !

LYCKA  TILL !

SPÄTTA MED CHAMPINJONER OCH SVART KAVIAR. 4 PORT.



             HEJSAN !

Nu saka vi LYXA till det i vardagen litegrann .
mmm... himla  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

6 hg  RÖDSPÄTTAFILEER,
1 burk  skivade champinjoner ,
1 msk smör,
1/2 tsk salt,
1 krm  vit-eller svartpeppar,
2 dl vispgrädde,
1 burk svart kaviar, 60 g
citronklyftor,

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA frysta fisk-FILEER eller skölj färska.
Häll spadet av champinjonerna och fräs dem
i smör i en låg vid  gryta.
Rulla ihop SPÄTTAFILEERNA och lägg dem
med skarven neråt ovanpå svampen.
Strö över salt och peppar.
HÄLL  på grädden och låt grytan koka under
lock på svag värme ca 5 min. tills fisken känns
fast och  blivit  vit .
Klicka  över svart kaviar och garnera med citronklyftor.
SERVERA  med kokt potatis och tomatsallad.

LYCKA TILL !

KALVSYLTA MED RÖDBETSPOTATISSALLAD 1 PORT.



             HEJSAN !

Det här är riktigt, riktigt gott !
Prova Du också !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g kalvsylta,
SALLAD:
1 litet äpple, 75-100 g
2 små inlagda rödbetor, ca 50 g
1 kokt kall medelstor potatis,
1/4 -1/2 tsk riven pepparrot,
salt,
TILLBEHÖR :
Färsk gurka , 50 g
1 skiva hårt  bröd
smör,
mjölk.

SÅ HÄR GÖR DU :
Kärna ur äpplet och skär det och
rödbetorna i små tärningar.
Tärna potatisen.
Blanda  potatis, rödbetor, äpple
och pepparrot . Salta lätt.
SERVERA  kalvsyltan med salladen ,
gurka, smörgås samt mjölk.

LYCKA TILL !