måndag 15 december 2014

LUNCHSMÖRGÅS med JULSKINKA 4 personer .

Mumsig och mättande  med frukt och blad .

4 skivor rågbröd (eller vad DU gillar)
4 stora salladsblad
4 skivor julskinka eller
pastrami
1 mango i klyftor
1 avokado
4 röda paprikastrimlor

Så här gör DU:
LÄGG upp brödet direkt på tallrik.
Klä med salladsblad och skinka /pasterami .
Varva mango och avokado klyftor .
Garnera med paprika .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

RÖDKÅLSSALLAD 4 PERSONER.

Vintersallad - ja tack!

400 g rödkål fint strimlad
2 äpplen  , urkärnade och tärnade
1  dl  russin
1-2 morötter , borstade och strimlade
eller grovt rivna

Så här gör DU:
BLANDA ingredienserna .
SERVERA  med dressingen.

SOLROSDRESSING:
1 dl solroskärnor
1 dl olja
2 tsk fransk senap
2 dl varmt vatten
1/2 dl hackad gräslök
1 tsk äppelcidervinäger
peppar , örtsalt

Så här gör DU:
MIXA solroskärnorna med övriga ingredienser
- utom vattnet - till en tjock pasta .
SPÄD  med vattnet till lagom konsistens .
Smaka  av .
Dressingen tjocknar efter ett dygn .
Späd den bara med vatten då .

HOPPAS ATT DET SMAKAR  !

MAZARINKAKA .

Hej igen !

Å...så gott med en bit av denna LYX -goda kaka.

MÖRDEG:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
100 g smör /margarin
1 äggula

FYLLNING:
1 1/2 dl mandel
2 bittermandlar
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg  (+ eventuellt vitan från mördegen)

Så här gör DU:
ARBETA ihop vetemjöl , socker , smör
och en äggula till en deg .
Låt den vila kallt minst 1 timme .
Ta fram mördegen och låt den mjukna lite .

GÖR FYLLNINGEN :

SKÅLLA  , skala och finhacka  mandeln.
Rör smör och socker .
Tillsätt ägg , eventuellt äggvita
och mandeln .
Rör tills allt är blandat .
KAVLA   ut degen .
Klä en form gärna med löstagbar kant
med degen .
FORMEN bör rymma ca 1 1/2 liter.
Häll i fyllningen .

GRÄDDA kakan i ugn vid 175 grader ca 30 min.

LYCKA TILL !