fredag 14 oktober 2011

OMELETT 1 PERSON.

Kolla här!
Detta var den godaste omelett
jag någonsin smakat.
jag blev bjuden på den
hemma hos min väninna.

2 ägg
2 msk keso
2 msk havregryn?
1 msk smör

Vispa ihop,stek i pannan
vänd,stek andra sidan.
KLART!

Häll upp på tallrik,
jag hade jordgubbssylt på .

Så himla gott!

Jag trodde inte det var sant
när min väninna visade vad
hon blandat ihop.
Men hjälp, vad gott det var.

Hoppas att DU smakar,
hör gärna av DIG ifall
DU inte tycker som jag.
LYCKA TILL!

CHOKLAD-TÅRTA .

Är det någon som FYLLER ÅR kanske?

Prova då denna smarriga tårta.
En saftig chokladbotten,
täcks med glasyr och på denna grädde.
Grädden kan också serveras bredvid.
Då blir tårtan hållbarare.

OBS!Det ska inte vara något
bakpulver i smeten och kakan
ska vara lite fuktig,när den
tas ur ugnen.

175 g mörk blockchoklad
175 g smör/margarin
2 1/2 tsk pulverkaffe
(snabbkaffe)
2 dl socker
3 ägg
1/2 dl vetemjöl
GLASYR:
100 g mörk blockchoklad
1 dl vatten
1 dl florsocker
SERVERING:
På TÅRTAN eller vid sidan av.

Så här gör DU:
SMÄLT blockchokladen i vattenbad.
Smält smöret i en kastrull,
rör ner pulverkaffe,socker,
ÄGG-GULORNA en i taget,den
smälta chokladen och mjölet.
VISPA VITORNA till hårt skum
och vänd försiktigt ner dem.
HÄLL smeten i väl smord och
mjölad eller bröad rund form
med LÖSTAGBAR kant,
diameter ca 23 cm.
GRÄDDA i 175 grader ca 30 min.
Låt kakan stå en stund innan
den lossas.
GLASYR:
BRYT chokladen i bitar som
läggs i kastrull tillsammans
med vatten och socker.
Låt det koka till sirapsliknande
konsistens.
Bred den varma glasyren över den
kalla kakan och ställ tårtan kallt.

GARNERA: Med vispad grädde vid serveringen
eller ha grädden i en skål bredvid.
(SPRITSA el LÄGG MED SKED UT BOLLAR AV GRÄDDEN
PÅ TÅRTAN,STRÖ LITE RIVEN CHOKLAD ÖVER).

LYCKA TILL!