tisdag 25 juni 2019

KIKÄRTSWOK, 2 PORT.



                        HEJSAN !

Å, det här var då mmm...så gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 STOR palsternacka
150 g kålrot
2 morötter
1/2 purjolök
1 äpple
2 tsk rapsolja
200 g konserverade kikärter
300 g QUORNBITAR
2 tsk kinesisk soja
salt
2 krm cayennepeppar
SERVERA MED
blandad sallad

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och strimla palsternacka, kålrot,
purjolök och tärna äpplet .
WOKA  grönsaker och äpple i olja i om-
gångar några minuter.
TILLSÄTT kikärter, QUORN,  soja, salt,
cayennepeppar och rör om .

LYCKA TILL !

FLARNTÅRTA MED BÄR OCH VANILJVISP, 10 PORT.




             
                    HEJSAN !

Unna Dig en underbar dessert emellanåt !
Den här är luftig, lätt och helt ljuvlig !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 /4 dl flytande margarin
2 dl havregryn
3/4 dl socker
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl ovispad vaniljvisp 12%
GARNERA  MED
500 g hallon
240 g jordgubbar
citronmeliss

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda smält margarin, havregryn, socker,
mjöl och bakpulver .
Tryck ut degen till en cirkel, ca 25 cm
i diameter på bakpappersklädd plåt .
GRÄDDA mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
Låt svalna .
VISPA vaniljvispen och bred över tårtan
och garnera .

LYCKA TILL !

FRYSTA BJÖRNBÄRSBAKELSE, 4 ST.



                  HEJSAN !

Varför inte lyx-a till det med en bakelse !
mmm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
1 msk honung
1 krm vanilj
2 dl grädde
50 g mörk choklad
1 dl björnbär
mandel
Röda vinbär eller hallon

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA äggen poröst med honung
och vanilj .
Vispa grädden hårt och blanda ner
i äggsmeten .
HACKA chokladen men spara lite
till dekoration .
VÄND ner choklad och björnbär
och häll smeten i små pajformar.
Ställ i frysen i minst två timmar .
SÄTT varje bakelse på ett fat och
låt stå några minuter i rumstemperatur.
TOPPA  bakelserna med hackad
mandel, hackad choklad och röda vinbär .

LYCKA TILL !

KLASSISK ÄPPLEKAKA , 12 BITAR .




                        HEJSAN !

ÄPPLEKAKAN  är god att äta som den är .
Men med en klick vaniljsås blir den extra smarrig .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl = BERTE QVARN
3/4 tsk bakpulver
125 g smält smör
2 msk mjölk , vatten eller havredryck
FYLLNING
2 - 3 äpplen
1 - 2 msk strösocker
ca 1 tsk mald kanel

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 180 grader.
Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke .
BLANDA vetemjöl och bakpulver och vänd
ner det med resten av ingredienserna i smeten.
Rör snabbt ihop till en slät smet .
HÄLL smeten i en springform, 21 - 22 cm i
diameter, klädd med bakplåtspapper .
SKALA och skär äpplena i klyftor .
Lägg dem på smeten och strö över strösocker
och kanel .
GRÄDDA  kakan  längst ner i ugnen i 30 - 35 minuter.
Låt den svalna i formen .

LYCKA TILL !