söndag 12 mars 2017

FRUKTIG MOROTSSALLAD .



            HEJSAN !

Varje dag äter vi en råriven sallad och kokta andra grönsaker
till middagen .

HÄR ÄR RECEPTET ; PÅ EN  AV DE RÅRIVNA.

1 apelsin ,
2 msk tinade frysta hallon,
½ dl flytande honung,
½ dl olja ,
2 morötter,
½ msk svarta sesamfrön,
salt och peppar,
lite citronmeliss ,

SÅ HÄR GÖR DU :
PRESSA  apelsinen och mixa den tillsammans med
hallon , honung, och olja till en dressing .
RIV  morötterna, blanda ner sesamfrön och häll
dressingen över salladen .
SMAKA  av med salt och peppar .
Strö över lite finhackad citronmeliss.

VARSÅGODA !

HAVREFRALLOR MED RUSSIN, 20 ST.



                     HEJSAN !

De här är goda och lätta att göra .

HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst ,
4 dl ljummet vatten (30 grader),
1 msk honung ,
4 ½ dl havremjöl ,
1 ½ dl bovetemjöl ,
4 msk PSYLLIUMHUSK,
1 msk hela linfrön ,
1 msk solroskärnor ,
1 tsk salt ,
½ tsk kanel ,
½ dl russin ,
pumpakärnor till TOPPING,

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i vattnet , tillsätt honung.
BLANDA övriga torra ingredienser utom russinen
och rör ner vattnet med elvisp .
Vispa ett par minuter .
Tillsätt russinen allra sist .
LÅT degen svälla ca 5 min och klicka sedan ut på
bakplåtspapper .
(eller använd oljiga händer)
PENSLA  med vatten och strö pumpakärnor på.
LÅT frallorna jäsa på plåten under bakduk i ca 75 min.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
OCH grädda ca 25 min.
Låt svalna helt  för att undvika klibbighet.

LYCKA TILL !