söndag 18 november 2018

PRINSENS, UNDERBART GODA, CHOKLAD- OCH HAVRERUTOR , 24 ST.




                   HEJSAN !

Visst ,  finns det väl en  liten  Prins,  som  ska hyllas av någon anledning också !

De här godingarna,  dukas fram när någon ska  hyllas !
Ingredienserna finns  i skafferiet , om inte någon i familjen varit framme
och smyg- ätit av chokladen förstås ...."

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
8 dl havregryn
1 tsk ny-stött kardemumma
1 tsk malen kanel
1 dl vetemjöl*
1 tsk bakpulver.
GARNERING :  75 g mörk choklad

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader . Klä en långpanna som mäter
ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
RÖR matfett och strösocker smidigt.
KROSSA havregrynen lätt och tillsätt tillsammans med de
andra ingredienserna.  Rör snabbt samman till en något
smulig massa .
STRÖ ut smulorna jämt i bakformen och platta till dem lite
slarvigt så att de täcker botten.
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
HACKA chokladen grovt och strö bitarna över den varma
nygräddade kakan.
Skär upp i bitar medan den fortfarande är varm .
Grattis !

LYCKA TILL !

*BERTE QVARN,  använder jag för att det är tillsatt Askorbinsyra,
det samma som C- vitamin.  Jag tycker att allt jag bakar med detta
mjöl blir mycket bättre .