Hej , hej !
Limemarinerad kyckling på spett- fräscht
exotiskt och underbart gott !
Ris med tärnad mango och lite SWEET Chilisås
smakar gott till .
2 lime
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
salt å peppar
4 KYCKLINGFILE'ER
300 g basmatiris
1 mango
1 msk smör /margarin
1 dl SWEET chilisås
UGN :175 GRADER.
Så här gör DU:
TVÄTTA limerna och skär av det yttersta skalet.
Skär det i strimlor och ställ åt sidan.
PRESSA ner limesaften i en skål med pressad
vitlök och olivolja .
Salta och peppra .
Skär varje FILE i tre delar och lägg dem i marinaden .
Låt stå SVALT i 2 TIMMAR.
KOKA riset enligt anvisning på förpackningen .
Skär mangon i tärningar och fräs den i matfettet.
Rör ner mangon och limeskal i riset .
BRYN kycklingen i en stekpanna tills de får
fin färg.
Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem steka
klart i ugnen ca 15 minuter.
Trä upp på SPETT och servera med mangoriset
och SWEET chilisås .
SMAKLIG MÅLTID !
söndag 7 juni 2015
KYCKLINGKLUBBA PÅ TOMATBÄDD 4 PORT.
Hejsan !
Det här var gott !
Krydda kycklingskinnet med ett gott FLINGSALT -
det ger fin smak åt kycklingköttet.
4 kycklingklubbor
2 msk FLINGSALT
2 msk olivolja
250 g gula cocktailtomater
250 g röda cocktailtomater2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika
UGN:225 GRADER
Så här gör DU:
GNID in kycklingklubborna med FLINGSALT och olivolja.
Lägg dem i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 25 min.
HALVERA cocktailtomaterna och låt dem bli ljumma i en
kastrull med olja, vinäger och basilika .
Jättegott !
Det här var gott !
Krydda kycklingskinnet med ett gott FLINGSALT -
det ger fin smak åt kycklingköttet.
4 kycklingklubbor
2 msk FLINGSALT
2 msk olivolja
250 g gula cocktailtomater
250 g röda cocktailtomater2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika
UGN:225 GRADER
Så här gör DU:
GNID in kycklingklubborna med FLINGSALT och olivolja.
Lägg dem i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 25 min.
HALVERA cocktailtomaterna och låt dem bli ljumma i en
kastrull med olja, vinäger och basilika .
Jättegott !
SERVERA kycklingklubborna på en bädd av tomater.
LYCKA TILL !
LYCKA TILL !
LÄCKRA SMÅPAJER MED ÄDELOST. 4 PORT.
Hejsan, nu är jag igång igen !
Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar - vad sägs om det ?
Det är en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
115 g smör /margarin
2 msk ISKALLT vatten
FYLLNING:
2 KYCKLINGFILE'ER
1 msk smör /margarin
salt å peppar
100 g ädelost
10 hackade valnötter
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Så här gör DU:
MIXA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut den i 4 portionspaj formar.
Låt stå kallt en stund .
SKÄR kycklingen i tärningar och bryn
dem i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt å peppar.
Fördela kycklingköttet i pajskalen .
Smula över ädelost och strö över valnötter.
VISPA samman ägg, matlagningsgrädde
och ost och häll över pajerna .
GRÄDDA ca 20 min.
SERVERA med kokt sparris till !
LYCKA TILL !
Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar - vad sägs om det ?
Det är en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
115 g smör /margarin
2 msk ISKALLT vatten
FYLLNING:
2 KYCKLINGFILE'ER
1 msk smör /margarin
salt å peppar
100 g ädelost
10 hackade valnötter
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Så här gör DU:
MIXA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut den i 4 portionspaj formar.
Låt stå kallt en stund .
SKÄR kycklingen i tärningar och bryn
dem i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt å peppar.
Fördela kycklingköttet i pajskalen .
Smula över ädelost och strö över valnötter.
VISPA samman ägg, matlagningsgrädde
och ost och häll över pajerna .
GRÄDDA ca 20 min.
SERVERA med kokt sparris till !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)