söndag 7 juni 2015

FESTFILE' MED LIME OCH MANGO 4 PORT.

Hej , hej !

Limemarinerad kyckling  på spett- fräscht
exotiskt och underbart gott !
Ris med tärnad mango och lite SWEET Chilisås
smakar gott till .

2 lime
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
salt å peppar
4  KYCKLINGFILE'ER
300 g basmatiris
1 mango
1 msk smör /margarin
1 dl SWEET chilisås

UGN :175 GRADER.

Så här gör DU:
TVÄTTA limerna och skär av det yttersta skalet.
Skär det i strimlor och ställ åt sidan.
PRESSA ner limesaften i en skål med pressad
vitlök och olivolja .
Salta och peppra .
Skär varje FILE i tre delar och lägg dem i marinaden .
Låt stå SVALT i 2 TIMMAR.

KOKA riset enligt anvisning på förpackningen .
Skär mangon i tärningar och fräs den i matfettet.
Rör ner mangon och limeskal i riset .

BRYN kycklingen i en stekpanna tills de får
fin färg.
Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem steka
klart i ugnen ca 15 minuter.
Trä upp på SPETT  och servera med mangoriset
och SWEET chilisås .

SMAKLIG MÅLTID !

KYCKLINGKLUBBA PÅ TOMATBÄDD 4 PORT.

Hejsan !

Det här var gott !
Krydda kycklingskinnet med ett gott FLINGSALT -
det ger fin smak åt kycklingköttet.

4 kycklingklubbor
2 msk FLINGSALT
2 msk olivolja
250 g gula cocktailtomater
250 g röda cocktailtomater2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika

UGN:225 GRADER

Så här gör DU:
GNID in kycklingklubborna  med FLINGSALT och olivolja.
Lägg dem i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 25 min.
HALVERA  cocktailtomaterna och låt dem bli ljumma i en
kastrull med olja, vinäger och basilika .

Jättegott !

SERVERA kycklingklubborna på en bädd av tomater.

LYCKA TILL !

LÄCKRA SMÅPAJER MED ÄDELOST. 4 PORT.

Hejsan, nu är jag igång igen !

Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar - vad sägs om det ?
Det är en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
115 g smör /margarin
2 msk ISKALLT vatten

FYLLNING:
2 KYCKLINGFILE'ER
1 msk smör /margarin
salt å peppar
100 g ädelost
10 hackade valnötter
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost

Så här gör DU:
MIXA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut den i 4 portionspaj formar.
Låt stå kallt en stund .
SKÄR kycklingen i tärningar och bryn
dem i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt å peppar.
Fördela kycklingköttet i pajskalen .
Smula över ädelost och strö över valnötter.
VISPA samman ägg,  matlagningsgrädde
och ost och häll över pajerna .

GRÄDDA ca 20 min.

SERVERA med kokt sparris till !

LYCKA TILL !