söndag 16 augusti 2009

KRISPIGA MANDELSKORPOR CA 40 ST .

Dessa ska DU smaka ,
så goda .. nästintill sockerfria .

100 g sötmandel
100 g smör
4 msk strösocker +3 msk strösötningsmedel
(den lilla sockermängden behövs
(för att konsistensen ska bli den rätta .)
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Så här gör DU:
Skålla , skala och hacka mandeln .
Rör smöret mjukt med socker och sötningsmedel .
Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölet
blandat med bakpulvret .
Klicka ut smeten till 3 längder på
bakpapper på plåt .
Grädda dem mitt i ugnen tills de har
fått fin färg ca 12 minuter.
Låt längderna svalna något och skär
dem sedan i sneda , ca 2 cm breda bitar .
Sänk ugnsvärmen till 100 grader och
torka skorporna 20 -30 minuter .
Öppna ugnsluckan på glänt mot slutet .

Väl värt att smaka på .

PANERAD HAJMAL MED RÄKSKAGEN OCH SPENAT. 4 PERS .

Häromda´n när vi var och handlade
köpte vi HAJMAL . - PANGASIUSFILE .

Så här blev det .

500 g pangasiusfile
1 dl vetemjöl
1-2 ägg
2 dl ströbröd el. havrekli
500 g bladspenat
smör till stekning
salt o´peppar
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
100 g skalade räkor
2 msk dill

Så här gör DU:
Panera fisken först i mjöl ,
sedan i uppvispat ägg och
därefter ströbröd .
Fräs bladspenaten i smör .
Krydda med salt o´peppar .
Blanda creme fraiche , majonnäs
räkor och dill .
Stek fisken i smör .
Salta och peppra .
Servera fisken med skagenröran ,
spenaten , kokt potatis
och skivad tomat .

Så göra gött !
Prova DU också.

LYCKA TILL .