Jag glömde att göra FRIDAS pepparkaka
till Julen i år
så därför gjorde jag den igår.
1 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl fil
2,5 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
50 g smör
1/2 dl lingonsylt
175 grader 45 min.
Så här gör Du:
Vispa ägg och socker
blanda i filen o ´ rör runt.
blanda pepparkakskrydda,kardemumma,
mjöl och bikarbonat.
Rör ihop .
Häll ner det i äggsmeten .
Smält smöret och häll i det i smeten
och lingonsylten , rör samman.
Ta en form som Du gillar att baka mjuka kakor i.
Smöra den och mjöla eller ströbröa.
Låt den svalna under formen innan Du bjuder den.
tisdag 6 januari 2009
STROGANOF PÅ VÅRAT VIS . 4 port.
Nu är jag inne i vanliga matvanor igen .
Men visst var det jättegott med skinka
och allt man har till.
Men nu provar vi detta.
400 g lövbiff
2 gula lökar
1-2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl köttbuljong (tärning + vatten )
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpure
1 msk ketchup
1 msk senap
2 saltgurkor
hackad persilja
Så här gör Du:
Skär köttet i tunna strimlor.
Skala och skiva löken.
Bryn kött och lök i matfettet
i omgångar i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar
och lägg över i en traktörpanna
eller någon annan gryta med lite kant.
Häll över buljongen och tillsätt creme fraiche,
tomatpure , ketchup och senap.
Låt det puttra i 5 min. utan lock.
Skär saltgurkan i tunna strimlor
och vänd i stroganoffen .
Strö över rikligt med persilja
och servera med ris,pasta eller kokt pressad potatis.
(inte potatismos med mjölk o´smör utan bara pressad potatis)
Sallad är gott till.
Lycka till.
Men visst var det jättegott med skinka
och allt man har till.
Men nu provar vi detta.
400 g lövbiff
2 gula lökar
1-2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl köttbuljong (tärning + vatten )
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpure
1 msk ketchup
1 msk senap
2 saltgurkor
hackad persilja
Så här gör Du:
Skär köttet i tunna strimlor.
Skala och skiva löken.
Bryn kött och lök i matfettet
i omgångar i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar
och lägg över i en traktörpanna
eller någon annan gryta med lite kant.
Häll över buljongen och tillsätt creme fraiche,
tomatpure , ketchup och senap.
Låt det puttra i 5 min. utan lock.
Skär saltgurkan i tunna strimlor
och vänd i stroganoffen .
Strö över rikligt med persilja
och servera med ris,pasta eller kokt pressad potatis.
(inte potatismos med mjölk o´smör utan bara pressad potatis)
Sallad är gott till.
Lycka till.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)