måndag 18 juli 2016

RÖDING MED BLÅBÄRSRISOTTO, 4 PERS.


HEJSAN !

Nu finns det blåbär ute i markerna , varför inte smaka
den  här varianten på risotto - ett gott och färgglatt
tillbehör ihop med röding.

HÄR ÄR RECEPTET :
3dl  AVORIORIS ,
2 msk rapsolja ,
2 dl rött vin ,
2 dl blåbärsjuice,
2 dl apelsinjuice,
2 msk flytande honung,
3 kryddnejlikor,
1 stjärnanis,
salt, citronpeppar,
1 näve babyspenat(ca 1 dl)
DEKORATION : citron .

Så här gör DU :
LÅT riset bli glansigt i oljan i en tjockbottnad kastrull .
Tillsätt vinet, låt koka in.
Koka upp övriga juicer med honung, kryddnejlika, stjärn-
anis, salt och peppar, späd med lite i taget i riset.
RÖR i finhackad spenat mot slutet och tillsätt blåbären .
SKÄR fisken i portionsbitar, krydda med salt och citron-
peppar.  Stek fisken på båda sidor.
SERVERA  risotton  på tallrik, toppa med rödingen och en citron-
klyfta .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !