söndag 19 februari 2023

COUSCOUSSALLAD MED RÄKOR , 6 - 8 BUFFE' PORTIONER . FAMILJEMIDDAG , TID 30 MIN.

 


                 HEJSAN !

Om  Du  vill  ha salladen  vegetarisk 

kan Du servera räkorna vid sidan om .


HÄR ÄR RECEPTET :

2 morötter

4 port couscous 

eventuellt  grönsaksbuljongtärning 

till couscous - koket .

10 gröna sparrisar

2 salladslökar

200 g skalade räkor (500 g oskalad vikt)

salt å peppar

DRESSING :

2 citroner, finrivet skal och pressad saft

1/2 dl olivolja

1/2 dl hackad gräslök


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SKÖLJ  morötterna och skiva dem tunt .

Koka couscousen enligt anvisning på paketet .

Låt morötterna ligga med i vattnet som kokar 

upp till couscousen .

Tillsätt gärna grönsaksbuljong till kokvattnet .

2)  BRYT av och kasta nedersta biten sparrisen .

Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ner i 

couscousen när den är färdig och fortfarande 

varm .

Då blir sparrisen tillagad av värmen från 

couscousen .   LÅT SVALNA .

3)  ANSA  salladslöken och hacka i mindre bitar 

och tillsätt till couscousen ,

4)  DRESSING :  BLANDA  citronskal, citronsaft,

olja och gräslök och häll över couscousen och 

blanda om .

5)  VÄND  till sist ner räkorna i couscousen och

smaka av med salt och peppar .


HOPPAS ATT DET SMAKAR och LYCKA TILL !