söndag 6 januari 2019
PLOMMONKAKA MED VANILJSÅS - DESSERT.
HEJSAN !
Det här blir också 1 kaka, men räcker till flera,
Servera pajen kall tillsammans med den
hemmagjorda vaniljsåsen . mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET:
100 g rumsvarmt smör/margarin
1 dl STEVIASTRÖ
3 dl MANDELMJÖL
2 ägg
3 plommon
1/2 citron
VANILJSÅS :
2 dl grädde
2 äggulor
1 krm vaniljpulver
2 msk STEVIASTRÖ
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smör och blanda ner STEVIASTRÖ,
MANDELMJÖL och ägg i en bunke .
TRYCK ut degen i en smörad och bröad form.
Kärna ur plommonen och skär dem och
citronen i skivor .
TRYCK ner skivorna i pajen
(1 citron-+1 plommonskiva) och
grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter .
Vispa grädden och vänd ner äggulor, vanilj
och STEVIASTRÖ.
LÅT stå kallt till servering.
SERVERA pajen tillsammans med vaniljsåsen .
LYCKA TILL !
CHOKLADKAKA - DESSERT .
HEJSAN !
Det blir 1 kaka och den är smäktande god !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mörk choklad
150 g smör/margarin
5 ägg
1/2 dl STEVIA STRÖ
1 tsk vaniljpulver
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl MANDELMJÖL
1 tsk bakpulver
TILLBEHÖR :
HALLONGRÄDDE,
1 dl grädde
1 dl hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör i vattenbad .
Vispa ägg och STEVIASTRÖ pösigt .
Vänd ner den smälta choklad- och smör-
blandningen .
Blanda alla torra ingredienser i en skål
och vänd försiktigt ner dem i smeten .
Häll smeten i en silikonform och
grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
tills smeten har stelnat inuti .
Vispa grädden med några av hallonen och
spritsa ut hallongrädden i mitten på den av-
svalnade kakan.
DEKORERA , med några färska hallon
i grädden .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)