måndag 14 juni 2021

SKÅLLADE GRAHAMSFRALLOR MED RUSSIN OCH LINFRÖ 23 - 25 ST .

                
                  
                       HEJSAN !

Jag var hemma hos en god vän och fick smaka dessa jättegoda frallor 
och fick  sedan  med mig receptet hem .
Frågade om jag fick lägga ut dem på min blogg - javisst, blev svaret !

HÄR ÄR RECEPTET :
SKÅLLNING :  3 dl vatten + 2 dl grahamsmjöl .
Koka upp vattnet och häll det över  grahamsmjölet i en bunke .
Rör om ordentligt .  Låt det svalna .

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 tsk salt 
2 msk linfrön
1 dl russin
8 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt olja, salt, russin, linfrö och det skållade
grahamsmjölet och vetemjöl lite i taget .
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den
kraftigt i några minuter .
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timma .
DELA degen i 23-25 bitar .
Rulla ut dem till längder 10 -12 cm långa
och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Pudra över lite vetemjöl och skär 3-4 sneda
snitt i degen på varje fralla .
Låt jäsa 30 minuter under bakduk .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER
 .
GRÄDDA bröden mitt i ugnen 8 -11 min .
Låt svalna  på galler .

LYCKA TILL !