tisdag 13 september 2016
VARDAGSPEPPARKAKA . 175 GRADER.
HEJSAN !
Ibland blir jag så sugen på pepparkaka och då
kan jag inte vänta tills JULEN kommer -
jag är sugen NU !
Så vips in i ugnen !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
6 dl vetemjöl ,
4 dl socker ,
2 tsk kanel ,
2 tsk ingefära ,
1 tsk nejlikor ,
1 tsk bikarbonat ,
3 dl filmjölk .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet och låt det svalna .
Blanda alla torra ingredienser i en bunke .
TILLSÄTT smör/margarin blandat med filmjölk
och rör smeten jämn .
HÄLL den i en väl smord och mjölad/bröad ringform,
1 3/4 liter.
GRÄDDA i 175 grader , 60- 70 minuter .
Kanske lite lång tid i ugnen kan tyckas, men....mmm
det är kakan väl värd .
LYCKA TILL !
KARDEMUMMASKORPOR 70 ST.
HEJSAN !
VISST är det väl gott med något till kaffet !
Förr om åren gjorde jag ofta dessa skorpor
och nu hittade jag det gamla receptet igen .
Så nu gör vi dessa.
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin,
1/2 dl socker,
3 1/2 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
1 1/2 tsk malen kardemumma,
1 dl mjölk.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker , gärna i en matberedare .
Tillsätt mjöl, bakpulver och kardemumma blandat .
TILLSÄTT mjölken och arbeta samman till en deg.
Låt degen vila i kylen i ca 30 min.
PLATTA ut degen till en rektangel på
bakpappersklädd plåt .
Skär degplattan till 35 lika stora delar och grädda
mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter .
SÄNK värmen till 175 grader .
Ta ut skorporna ur ugnen och låt dem svalna på
galler innan de klyvs mitt itu med en brödkniv .
LÄGG tillbaka skorporna på plåten och låt dem
torka i ugnen i 15 minuter med ugnsluckan på glänt .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)