onsdag 17 oktober 2018
KESOKAKA ,
HEJSAN !
Den här är god kan Ni tro !
Den tar en stund att göra , men det är kakan väl värd.
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
250 g veteskorpor eller digestivekex 1
1 3/4 dl strösocker
200 g smält smör/margarin
FYLLNING :
400 g Färskost, Keso eller Kvarg
1 1/2 dl strösocker
1 dl russin
50 g syltade apelsinskal
1 msk pressad citronsaft
3 ägg
1 tsk potatismjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA skorporna och blanda samman dem med
det smälta fettet .
TRYCK ut degen i botten och upp efter kanterna i
en smord rund form med löstagbar botten , 20-22
ca i diameter . Låt formen stå i kylskåp, ca 1 timma.
SÄTT ugnen på 225 grader .
BLANDA färskosten med socker, apelsinskal och russin.
Vispa äggen och tillsätt dem samt potatismjölet.
Häll ostsmeten i degformen . LÄGG folie på botten av
ugnen om fett skulle rinna ner.
GRÄDDA kakan på galler i nedre delen av ugnen
sammanlagt ca 45 minuter, men sänk värmen till 175
grader när ca 15 minuter återstår av gräddningstiden.
LÅT kakan svalna lite i formen innan den tas ur .
SERVERA kakan ljummen eller kall.
LYCKA TILL !
SUPERSNABB LASAGNE, 4 PERS.
HEJSAN !
Barnsligt gott !
Släpp in småkockarna i köket .
För barn i köket är det tillåtet att fuska lite .
Hoppa över BECHAMELSÅSEN
och använd färdigköpt soppa som tomatsås .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda (40g)
2 paket KELDA tomatsoppa (a' 500 ml)
6 färska pastaplattor(250 g)
200 g riven ost,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader. Smält smör i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek tills den är helt genomstekt
och brun . Tillsätt 1 påse tacokrydda, rör om då och då .
KLIPP upp soppförpackningarna .
Använd soppan som sås och häll lite i botten på en
ugnssäker form .
LÄGG i 2 färska pastaplattor ovanpå .
Lägg på resten av köttfärsen och mer soppa .
LÄGG på de sista pastaplattorna och häll över resten
av soppan . Strö över riven ost .
Sätt in formen mitt i ugnen och grädda ca 25 minuter.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)