HEJSAN !
När det bara var lite cornflakes kvar i paketen ,
så var det ingen som ville ha det !!
Då lägger vi det i någon kakdeg , sagt och gjort.
KRISPIGA och läckra kakor som håller länge
i tät burk, men också går bra att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl olja
1 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 dl cornflakes
UGN :175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR smör och socker poröst, gärna med elvisp .
2) TILLSÄTT oljan , mjölet blandat med vaniljsocker,
hjorthornssalt, potatismjöl och till sist cornflakes .
3) FORMA runda bollar , stora som enkronor .
Lägg dem på smord plåt .
Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen .
LYCKA TILL !