måndag 1 november 2021

KANTARELLPAJ , med lite annat smått å gott ) TILL 4 PERSONER .

 


                                              HEJSAN  !

MARINERADE  soltorkade  tomater  gör denna  

kantarellpaj  extra  smakrik ,  mm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

3 dl vetemjöl

125 g smör /margarin

3 msk vatten 

FYLLNING :

400 g  kantareller

1 gul lök

1 /2  squash (350 g)

1 msk + 1 msk smör

1 dl marinerade soltorkade tomater

4 ägg

2 dl mjölk

2 dl vispgrädde

1 1/2  tsk  salt

1 kryddmått  svartpeppar

100 g  prästost , riven 

GARNERING :  färsk timjan

SÅ HÄR GÖR DU :

HACKA  ihop  mjöl  och  smör  i en  matberedare .

Tillsätt  vattnet och  blanda  snabbt  ihop  till  en  deg .

Tryck ut den  i  4  portionsformar , ca  12 cm i  diameter ,

eller  i en rund  form med  löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Nagga  med  en  gaffel .  Ställ  formarna  i  kylen  ca  30  minuter .

SÄTT  ugnen på 200 grader .  GRÄDDA  pajskalen mitt i ugnen 

ca  10  minuter .

FYLLNING :  Ansa kantarellerna  och  halvera  de  största .

Skala  och  hacka  löken .   Skär  squashen  i  bitar .

STEK  svamp  och  lök  i  1  msk  smör  i  en  stekpanna 

tills  vätskan  kokat  bort .

Ta  upp det  och  stek  sedan  squashen  i 1 msk  smör  2 - 3 min.

Hacka  tomaterna .  Lägg  svamp,  lök, squash  och tomater i

pajskalen .

VISPA  upp ägg,  mjölk,  grädde,  salt  och  peppar .

Häll  äggstanningen  över  grönsakerna  och  strö på  osten .

GRÄDDA  mitt  i  ugnen  ca  25  minuter .

GARNERA  pajerna  med  timjan  och  servera .


VARSÅGODA  och  LYCKA  TILL !

TIPS !

 

TIPS !

                                    HEJSAN ! 

FRUKOST ,  HALLON  MED  KESO OCH MUSLI .

1 dl osötad bas-musli

1 - 2  dl  lättmjölk (eller lättyoghurt)

2  msk  hallon

2  msk  keso

1 tsk kallpressad  linfröolja 

VARSÅGODA  .

                                 TACK !