God sylt till tårtfyllning , glass och pannkakor.
Prova själva !
1 kg plommon
6 1/2 dl socker
Så här gör DU:
DOPPA plommonen hastigt i kokande vatten
och dra av skalet.
Dela frukten och ta ur kärnorna.
Varva frukten med socker i en gryta och låt
det stå ca 1 timme och safta sig.
KOKA upp plommonen sakta så att sockret
hinner lösa sig innan grytan börjar koka .
Låt sylten sjuda på svag värme ca 15-20 minuter.
Rör om då och då.
SKUMMA sylten .
Häll den på varma rena burkar .
Förvara sylten kallt.
c vitamin brus ca 1 tsk kan Du hälla i sylten
för att den ska hålla bättre.
Det gör jag själv.
LYCKA TILL !
tisdag 20 augusti 2013
PLOMMONFROMAGE 4 PORT.
Hej igen !
Det här är en läcker dessert som går fint att laga
dagen innan den ska ätas.
500 g plommon
4 msk vatten
1 1/2 dl socker (gärna rörsocker)
1 msk vaniljsocker
5 gelantinblad blötlagda i kallt vatten
3 dl vispgrädde
GARNERING:
plommon
vispad grädde
Så här gör DU:
Ta ur kärnorna ur den sköljda frukten.
Kör den i en mixer eller genom en sikt.
Blanda moset med socker och vatten
i en kastrull .
Låt det koka upp .
Krama ur gelantinet och låt det smälta
i det heta moset.
Låt det kallna.
Vispa grädden och vänd ner den i det
kalla moset.
Häll smeten i en form sköljd med kallt vatten.
Ställ fromagen i kylen att stelna minst ett par timmar .
ALL LYCKA TILL !
Det här är en läcker dessert som går fint att laga
dagen innan den ska ätas.
500 g plommon
4 msk vatten
1 1/2 dl socker (gärna rörsocker)
1 msk vaniljsocker
5 gelantinblad blötlagda i kallt vatten
3 dl vispgrädde
GARNERING:
plommon
vispad grädde
Så här gör DU:
Ta ur kärnorna ur den sköljda frukten.
Kör den i en mixer eller genom en sikt.
Blanda moset med socker och vatten
i en kastrull .
Låt det koka upp .
Krama ur gelantinet och låt det smälta
i det heta moset.
Låt det kallna.
Vispa grädden och vänd ner den i det
kalla moset.
Häll smeten i en form sköljd med kallt vatten.
Ställ fromagen i kylen att stelna minst ett par timmar .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)