söndag 31 maj 2020

MANGOFYLLDA SKINKRULLAR , 4 PORT.



                          HEJSAN !

GRATTIS PÅ MORS-DAG !

Gott till lunch är denna rätt,
Som pricken  över i, den gröna
och goda sparrisen !
Varsågoda !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl långkornigt ris
200 g djupfryst grön sparris
1 näve rucolasallad
300 g rökt skinka
1 mango

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset enligt anvisning på förpackningen .
Förväll sparrisen enligt anvisning på förpackningen.
SKÄR sparrisen i små bitar.
Spara knopparna till dekoration.
Skölj rucolasalladen och skaka av så mycket vatten
som möjligt.  Vänd samman ris, sparris och rucola .
DELA skinkskivorna mitt itu på längden .
Dela och kärna ur mangon .
Skär den i lika många klyftor som Du har skinkbitar .
Rulla in klyftorna i skinka och lägg rullarna på plåt
med bakplåtspapper .
VÄRM mitt i ugnen 5 min.
LÄGG  skinkrullarna på rissalladen och dekorera med
sparrisknopparna .

FÄRGGRANT OCH SMAKRIKT .

LYCKA TILL !