söndag 23 mars 2008

Kaka till Påsk. eller när som helst.

3dl vetemjöl
1,5dl strösocker
1,5tsk bakpulver
1,5tsk vaniljsocker
80g kallt smör
1,5dl mjölk
Sätt ugnen på 225grader.
Mät upp vetemjöl,strösocker,bakpulver,vaniljsocker och
blanda om.
Mät upp smöret och lägg i mjölblandningen ,dela smöret däri.
Häll i den kalla mjölken, och rör ihop till en smet.
Smöra o mjöla en pajform med vågig kant.
Lägg smeten i pajformen.
Sätt in kakan i ugnen och låt den stå där i 15-20 min.
När kakan är klar låt den svalna en stund.
Tag sedan en tallrik och vänd kakan uppåner.
Lägg tillbaka kakan i pajformen.
Garnera kakan med mandariner på burk ,häll några
msk av saften från mandarinerna över kakan
Sätt15-20 små kycklingar påkakan och häll över
en näve småsmå påskägg.


om du använder en annan form typ vanlig bakform så ska
kakan vara inne i 20-25min.
bara kakan utan eller annan garnering är jättegod.