HEJSAN !
DET är enkelt att baka spröda kex och knäckebröd
och de smakar bättre än de köper i butiken .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g sötmandel
100 g solroskärnor
3 msk sesamfrö
4 msk chiafrön
3 msk rapsolja
1 uppvispat ägg
1/2 tsk flingsalt
UGN 150 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA mandeln fint i en matberedare.
BLANDA mandeln med solroskärnor,
chiafrön, olja, ägg och salt .
Kavla ut degen tunt mellan två bakplåts-
papper, 18 x 18 cm .
Ta bort det översta bakplåtspappret .
SKÄR knäckebrödet i fyrkanter ca 6 x 6 cm .
Lägg bakplåtspappret på en plåt och grädda
mitt i ugnen i ca 30 minuter .
LÅT knäckebröden svalna på galler .
TIPS !Gör en god dipp till knäckebröden .
Rör samman en smaksatt färskost med 2 dl
creme fraiche .
Skiva 12 rädisor och tärna 1/2 grön gurka .
Vänd ner grönsakerna i krämen och krydda
med salt och pepparmix .
Strö över gräslök .
LYCKA TILL !