söndag 20 mars 2022

FRÖ - KNÄCKEBRÖD , 9 ST .

 


                                             HEJSAN !


DET  är  enkelt  att  baka  spröda  kex och  knäckebröd 

och  de  smakar  bättre  än  de  köper i butiken .

VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :

100 g sötmandel

100 g  solroskärnor

3  msk  sesamfrö 

4  msk  chiafrön

3  msk  rapsolja

1 uppvispat  ägg

1/2  tsk  flingsalt

UGN  150 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

HACKA  mandeln  fint  i  en  matberedare.

BLANDA  mandeln  med  solroskärnor,

chiafrön,  olja, ägg  och  salt .

Kavla  ut  degen  tunt  mellan  två  bakplåts-

papper,  18 x 18 cm .

Ta bort  det  översta  bakplåtspappret .

SKÄR  knäckebrödet i  fyrkanter ca  6 x 6 cm .

Lägg  bakplåtspappret  på  en  plåt  och  grädda

mitt i  ugnen  i ca  30  minuter .

LÅT  knäckebröden  svalna  på  galler .


TIPS !Gör en god dipp till knäckebröden .

Rör samman en smaksatt färskost med 2 dl

creme fraiche .

Skiva 12 rädisor och tärna 1/2  grön gurka .

Vänd ner grönsakerna i krämen och krydda 

med  salt och pepparmix .

Strö över gräslök .


LYCKA TILL !