tisdag 29 mars 2022

NÖT - OCH FRÖ - PANERAD FISK MED BLOMKÅLSMOS , 4 PORT. LUNCH / MIDDAG.

 


                                                HEJSAN  !

Det  här  måste  Ni  smaka ,  så  gott kan  Ni  tro !

Jag  har  också  lag  till  ett  broccolistånd  till moset .

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET  :

600 g  file  av  vit  fisk 

1 dl  hackade  nötter

1 dl  solrosfrö

1 ägg

2 msk smör

salt och peppar


MOS :

1 blomkålshuvud 

1 broccolistånd

1/2 dl grädde


SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR  blomkål  och broccoli  i  mindre  bitar, 

koka  dem  mjuka  i  lättsaltat  vatten  ca  15  min.

Häll av  vattnet  och ånga  av .

Mixa  dem  med  grädde  till  bra konsistens .

Smaka  av  med  salt  och  peppar .


BLANDA  nötter  och  frön ,  vispa  upp  ägget  

med  en  gaffel .

Panera  fiskbitarna  först i  ägget  och  därefter

i  fröblandningen .


STEK  fisken i  smör  ca  4  minuter/per sida .

Salta  och  peppra .

SERVERA  fisken  med  mos  och  en  tomatsallad .


SMAKLIG MÅLTID  OCH LYCKA TILL !