fredag 9 juli 2021

UGNSOMELETT, med sparrisknoppar , 4 pers.




                                       HEJSAN  !

Så  himla  god  !
DU kan äta den naturell  som  den  är , mmm...!
eller lägga sparrisknoppar  i  smeten  som jag gjorde idag .
eller steka upp några  skivor bacon , eller korv .
Det  är  också  väldigt gott med små köttbullar till .

HÄR ÄR RECEPTET :

4  ägg
1 1/2  dl  kallt  vatten
1 1/2   dl  matlagningsgrädde
3/4 tsk  salt och  1 stänk med vitpeppar.
Vispa  samman  alla  ingredienserna  och
häll  smeten  i en  lätt smord  form .

SÄTT  ugnen på  200 grader och 
GRÄDDA  i 30  minuter .

LYCKA TILL !    SMAKLIG MÅLTID !
Kolla !!!
SPARRISKNOPPAR ,
Koka  knopparna  i  7 minuter = mjuka
                              i  6 minuter = spänstiga
Vattnet ska vara uppkokt .

TACK !  LYCKA  TILL !
 

MONAS, APELSINCHOKLAD- MOUSSE , 4 PORT .




                                           HEJSAN  !

mmm...!  Så  himla  gott !
Min  goda  vän  MONAS  gjorde  denna,  suveränt  goda efterrätt  ,
efter en  njutbar  middag .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g  70%  choklad , gärna med FLINGSALT
5  dl  Turkisk yoghurt
1  apelsin , gärna KRAV-märkt .

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA  chokladen i bitar .
Smält  chokladen  i  en  djup  tallrik ovanpå 
en  kastrull  med  lite  kokande  vatten .
Blanda  den  smälta  chokladen med  yoghurten.
TVÄTTA  apelsinen  och  riv  ned  skalet  i  smeten ,
spar  lite  skal  till  dekoration .
Pressa  ur  2  msk  apelsinsaft .
SERVERA  moussen  i  fyra  vackra  skålar  eller  glas .
mmm... ,så himla gott !
DEKORERA  med  apelsinskal .

ALL  LYCKA  TILL !


LILLA JULIS FÖDELSEDAGSTÅRTA , FÖR MÅNGA !




                                  
                                         HEJSAN  !

GRATTIS !  ALLA  NI  SOM  FYLLER  ÅR  I  JULI- MÅNAD  !
Lilla  JULIS, en liten flicka på 4 år ,  som  önskade sig denna tårta  när hon fyllde år
tänk att Lilla JULIS gillade den här !
som jag bakade när jag fyllde år .
            
Lätt och enkel att göra och smakar mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
5 ägg
1/2 dl  SUKRIN 
4 dl mandel-mjöl
2  tsk  bakpulver
FYLLNING  :
3  dl  vispgrädde
2  msk SUKRIN
2  dl  blåbär
skalet från 1 lime
GARNERING :
Vispgrädde
och blåbär

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  250  grader .
Vispa  ägg  och  SUKRIN  fluffigt .
BLANDA  mandel- mjöl,  bakpulver
och vänd  ner  det .
HÄLL ut  smeten  på  en  bakpappersklädd bakplåt.
GRÄDDA  mitt i  ugnen  i ca  5  min.
VISPA vispgrädden hårt  tillsammans  med  SUKRIN .
Mosa  blåbären och vänd ner tillsammans  med lime-skal .
DELA tårtbotten  i  önskat  antal  bitar .
Bred  ut  tårtfyllningen  mellan  bottnarna .
GARNERA  med  vispgrädde och blåbär .

ALL  LYCKA  TILL !





HÄR ÄR RECEPTET :
Botten :
5 ägg
1/2 dl SUKRIN
4 dl mandalmjöl 
2 tsk bakpulver