HEJSAN !
Någon gång ibland kan man väl sakna
en riktig köttbit .
Så här serverar jag en mustig rödvinssås
och Italienskt strössel till den varma
Rostbiffen .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg Rostbiff ,
1 vitlöksklyfta ,
2 tsk salt ,
1/2 tsk grovmalen svartpeppar ,
RÖDVINSSÅS :
3 dl mörk Ox-buljong,
(sky + 1/2 buljongtärning),
1 1/2 dl rödvin ,
3 msk tomat-pure' ,
1 tsk strösocker ,
1 msk hackad persilja ,
2 tsk potatismjöl ,
salt å peppar ,
ITALIENSKT STRÖSSEL:
1 kruka basilika ,
1 dl riven parmesanost ,
rivet skal av 2 citroner.
DEKORATION :
bladpersilja ,
UGN :
125 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
Bind upp steken med hushållssnöre
till vacker form .
Lägg steken på ett ugnssäkert fat .
Pressa vitlöken och gnid in steken
med den .
Salta å peppra .
Stick i en köttermometer så att spetsen
hamnar mitt i köttet och sätt in steken
i nedre delen av ugnen .
Stek rostbiffen tills innertemperaturen är
60 GRADER .
Ta upp köttet och häll av stekskyn som
ska sparas till såsen .
Låt köttet vila inslaget i aluminiumfolie
ca 15 minuter innan det skärs upp i
1/2 cm tjocka skivor .
ITALIENSKT STRÖSSEL :
Plocka först basilikabladen .
Hacka ihop dem med parmesanosten och
citronskalet .
RÖDVINSSÅS :
Blanda ingredienserna i en kastrull ,
(späd skyn med mörk - Ox-buljong )
Koka upp under omrörning .
Smaka av med salt å peppar .
Lägg upp rostbiffsskivorna på ett fat
och strö över strössel .
Dekorera med bladpersilja .
SERVERA med ugnsstekta potatisklyftor,
broccoli, hackad röd paprika och
rödvinssås .
SMAKLIG MÅLTID !
TIPS !
Det här kallas fransk rostbiff .
när innertemperaturen är 60 - 65 grader
har den en jämnt rosa snittyta .
LYCKA TILL !
tisdag 13 februari 2018
LYCKAD LAXPYTT 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... Festlig pytt på LAXFILE' tillsammans
med fänkål och purjolök .
På toppen en rejäl sked med färsk - ost smaksatt
med sik-rom .
HÄR ÄR RECEPTET :
350 g LAXFILE' ,
1 fänkål ,
1/2 purjolök ,
2 dl cocktailtomater ,
6 dl tärnad potatis ,
2 msk smör / margarin ,
salt och peppar ,
rivet skal av en citron ,
SIKROMSFÄRSKOST :
125 g naturell färskost ,
1 msk finhackad schalottenlök ,
50 g sikrom ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Skär laxen i kuber .
Koka den ca 5 min i lättsaltat vatten.
Låt den rinna av .
Skär fänkålen i tärningar och purjolöken
i strimlor .
Halvera tomaterna .
Stek potatis och fänkål mjuka i smöret .
Tillsätt purjolöken och fräs ytterligare ett
par minuter .
Krydda med salt och peppar .
Vänd försiktigt ner lax-kuberna , och det
rivna citronskalet .
Rör samman färsk - osten med löken och
rommen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)