tisdag 13 februari 2018

VARM ROSTBIFF MED RÖDVINSSÅS 6 PORT .

                       HEJSAN  !

 Någon  gång  ibland  kan  man   väl   sakna 
en  riktig  köttbit .
Så  här  serverar  jag  en  mustig  rödvinssås
och  Italienskt  strössel  till  den  varma
Rostbiffen .
Varsågoda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  kg   Rostbiff ,
1  vitlöksklyfta ,
2  tsk  salt ,
1/2  tsk  grovmalen  svartpeppar ,
RÖDVINSSÅS :
3  dl  mörk  Ox-buljong,
(sky + 1/2 buljongtärning),
1 1/2  dl  rödvin ,
3  msk  tomat-pure' ,
1  tsk  strösocker ,
1  msk  hackad  persilja ,
2  tsk  potatismjöl ,
salt å peppar ,
ITALIENSKT   STRÖSSEL:
1  kruka  basilika ,
1  dl  riven  parmesanost ,
rivet  skal  av  2  citroner.
DEKORATION :
bladpersilja ,
UGN :
125   GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Bind  upp  steken  med  hushållssnöre
till  vacker   form .
Lägg   steken  på  ett  ugnssäkert   fat .
Pressa  vitlöken  och  gnid  in  steken
med  den .
Salta  å  peppra .
Stick  i  en  köttermometer   så  att   spetsen
hamnar  mitt  i  köttet  och  sätt  in  steken
i  nedre  delen  av  ugnen .
Stek  rostbiffen  tills  innertemperaturen  är
60  GRADER .
Ta  upp  köttet  och  häll  av  stekskyn  som 
ska   sparas  till  såsen .
Låt  köttet  vila  inslaget  i  aluminiumfolie
ca  15  minuter  innan  det  skärs  upp  i 
1/2  cm  tjocka   skivor .
ITALIENSKT  STRÖSSEL :
Plocka  först  basilikabladen .
Hacka  ihop  dem  med  parmesanosten  och
citronskalet .
RÖDVINSSÅS :
Blanda  ingredienserna  i  en  kastrull ,
(späd skyn med mörk - Ox-buljong )
Koka  upp  under  omrörning .
Smaka  av  med  salt å peppar .
Lägg  upp  rostbiffsskivorna  på  ett  fat
och  strö  över  strössel .
Dekorera  med  bladpersilja .
SERVERA  med  ugnsstekta  potatisklyftor,
broccoli,  hackad  röd  paprika  och
rödvinssås .

SMAKLIG  MÅLTID ! 

TIPS !
            Det  här  kallas  fransk  rostbiff .
           när  innertemperaturen  är  60 - 65  grader
           har  den  en  jämnt  rosa  snittyta .

LYCKA  TILL !

LYCKAD LAXPYTT 4 PORT.




                           HEJSAN !

mmm... Festlig   pytt  på  LAXFILE'  tillsammans
med  fänkål  och   purjolök .
På  toppen  en  rejäl  sked  med   färsk - ost   smaksatt
med  sik-rom .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
350  g  LAXFILE' ,
1  fänkål ,
1/2  purjolök ,
2  dl  cocktailtomater ,
6  dl  tärnad   potatis ,
2  msk  smör / margarin ,
salt  och  peppar ,
rivet  skal  av  en   citron ,
SIKROMSFÄRSKOST :
125  g  naturell  färskost ,
1  msk  finhackad  schalottenlök ,
50  g   sikrom ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Skär  laxen  i  kuber .
Koka  den  ca  5  min  i  lättsaltat  vatten.
Låt  den  rinna  av .
Skär  fänkålen  i  tärningar   och  purjolöken
i   strimlor .
Halvera  tomaterna .
Stek  potatis   och  fänkål  mjuka  i  smöret .
Tillsätt  purjolöken  och  fräs  ytterligare   ett
par  minuter .
Krydda  med  salt  och  peppar .
Vänd   försiktigt   ner   lax-kuberna ,  och  det
rivna  citronskalet .
Rör  samman   färsk - osten   med   löken  och
rommen .

LYCKA   TILL !