tisdag 22 november 2016

SAFFRANSBULLAR 50 ST .


HEJSAN !

De här är vackra ,  forma dem som stjärnor !
Använd  pepparkaksmått .Himla goda , å så fina att bjuda på .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
5dl mjölk,
1 g saffran (blandas med lite konjak och socker och stötas ihop)
200 g rumsvarmt smör,
1 ägg ,
1 1/2 dl sirap ,
1 tsk salt,
75 g jäst för söta degar ,
ca 17 dl vetemjöl,

PENSLING & GARNERING :
1 äggula, uppvispad
russin

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM  mjölken till 37 grader  och häll ner saffransblandningen .
Smula ner jästen .
Blanda i smör, ägg, sirap och salt.
TILLSÄTT mjölet, inte allt på en gång utan prova dig fram till
en lagom kladdig deg .
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord och arbeta den för hand.
Här har jag kavlat ut degen till en ca 1 1/2 cm tjock  rektangel
och sedan har stjärnor stansats ut med  pepparkaksmått .
Garnera eventuellt med  russin i eller på bullarna .
LÅT bull-stjärnorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
PENSLA stjärnorna med äggula .

GRÄDDA dem mitt i ugnen i ca 6 minuter.
Låt dem svalna under bakduk på galler .

LYCKA  TILL !