måndag 5 oktober 2015

KANTARELLSOPPA 4 PERSONER.

HEJSAN! Har Ni varit ute och plockat svamp? Jag har ett par goda Kantarell - recept. mmm... Nu blir det soppa. ca 300 g KANTARELLER 1 GUL LÖK 2 VITLÖKSKLYFTOR 2 msk MATOLJA till stekning SALT och PEPPAR 2 LAGERBLAD 1/2 liter KYCKLINGBULJONG 5 dl MATLAGNINGSGRÄDDE 1 1/2 dl finriven PARMESANOST GARNERING: 1/2 dl riven PARMESANOST eventuellt färska ÖRTER. SÅ HÄR GÖR DU: ANSA svampen samt skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med 2 msk olja. Rör ner svampen, löken och vitlöken och fräs runt i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar och ta upp ungefär 1/3 av kantarellfräset och lägg åt sidan för garnering. TILLSÄTT lagerblad, kycklingbuljong och grädde och låt det koka upp. Låt det sedan småputtra i ca 15 minuter och skumma av då och då. HÄLL soppan i en matberedare, tillsätt parmesan och kör runt tills du får en slät soppa. Smaka av med salt å peppar. FÖRDELA soppan i uppvärmda skålar. GARNERA med den stekta svampen, parmesan och färska örter. OM DU VILL GÅR DET BRA ATT BYTA UT EN DEL AV GRÄDDEN MOT VATTEN ELLER MJÖLK. Hoppas att det smakar! LYCKA TILL !