lördag 20 oktober 2018

SNABB CITRONPANNACOTTA MED BJÖRNBÄRSKOMPOTT, 4 PORT.




                 HEJSAN !

Efter  maten är det gott med en  efterrätt ,  eller hur ?
Den här är både syrlig och söt , mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
PANNACOTTA :
2 1/2 dl mellangrädde (27 %)
1/2 dl GELESOCKER  Multi
1/3 vaniljstång
1 tsk finrivet citronskal
TILLBEHÖR :
200 g björnbär
1 msk florsocker
1 msk strimlad mynta
SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA  grädde och GELESOCKER i en liten kastrull,
skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången i grädden  och lägg
även i vaniljstången .
VISPA ihop och koka 1/2 minut.  Vispa i citronskal  och
häll upp i portionsskålar . Låt stelna i kyl.  Det tar ca 2 tim.
SÖTA björnbären och blanda ner mynta .
VILL DU ha ett knäckigt täcke, STRÖSSLA råsocker på
toppen och bränn av med en gasolbrännare tills sockret
KARAMELLISERAR  och får fin färg.

SERVERA björnbären till PANNACOTTAN .
Du kan även ta blåbär eller hallon,  istället för björnbär.

Multi GELESOCKER är ett nytt och efterlängtat  alternativ
till GELANTIN.
Det är lätt att använda och stelnar snabbt.


LYCKA TILL !