lördag 20 oktober 2018
SNABB CITRONPANNACOTTA MED BJÖRNBÄRSKOMPOTT, 4 PORT.
HEJSAN !
Efter maten är det gott med en efterrätt , eller hur ?
Den här är både syrlig och söt , mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
PANNACOTTA :
2 1/2 dl mellangrädde (27 %)
1/2 dl GELESOCKER Multi
1/3 vaniljstång
1 tsk finrivet citronskal
TILLBEHÖR :
200 g björnbär
1 msk florsocker
1 msk strimlad mynta
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA grädde och GELESOCKER i en liten kastrull,
skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången i grädden och lägg
även i vaniljstången .
VISPA ihop och koka 1/2 minut. Vispa i citronskal och
häll upp i portionsskålar . Låt stelna i kyl. Det tar ca 2 tim.
SÖTA björnbären och blanda ner mynta .
VILL DU ha ett knäckigt täcke, STRÖSSLA råsocker på
toppen och bränn av med en gasolbrännare tills sockret
KARAMELLISERAR och får fin färg.
SERVERA björnbären till PANNACOTTAN .
Du kan även ta blåbär eller hallon, istället för björnbär.
Multi GELESOCKER är ett nytt och efterlängtat alternativ
till GELANTIN.
Det är lätt att använda och stelnar snabbt.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)