lördag 28 januari 2023

TORSK MED BRYNT SMÖR OCH PEPPARROT . 4 PORT. ( MIDDAG / LUNCHLÅDA )

 


                           HEJSAN  !


LÄTTLAGAD  VARDAGSLYX  !

Som  Du  fixar  på  en  halvtimme !

mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g torskfile'

100 g smör/margarin

färsk pepparrot

4 hårdkokta ägg

TILLBEHÖR :

kokt potatis

gröna ärter

rädisor

GARNERING :  Dill 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  LÅT  fisken  sjuda  i  saltat  vatten   ca  5  min.

2)  Smält smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt 

och doftar nötigt .

3)  Riv  pepparroten .

Skala och finhacka äggen .

4)  Ta upp fisken med hålslev  och låt den rinna av .

5)  Servera fisken med kokt potatis,  kokta gröna 

ärtor ,  rädisor , brynt smör , pepparrot efter smak

och ägghack .

GARNERA  med dill .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


KORV MED FETAOST OCH KÖRSBÄRSTOMATER , 4 PERS . ( lunch / lunchlåda )

 


                       HEJSAN  !


Om  DU  vill  kan  Du byta  ut  mot  getost .

Jag  brukar  använda denna  rätt  till  lunch .

Jag  tycker  det  är  alldeles  lagom !


HÄR ÄR RECEPTET :

4 tjocka  eller  8 smala  korvar 

2  askar  körsbärstomater 

gärna i olika  färger 

olivolja

2 tsk  strösocker

3 msk  pressad  citron

3  msk  vatten

1  ask  babyspenat , ca 80 g

salt å peppar

100 g  fetaost 


SÅ HÄR GÖR DU !

DELA  tomaterna .

Hetta  upp  olivolja  i  en  panna .

Fräs  tomaterna  i  3  minuter .

Strö över sockret och fräs under omrörning  ca, 1/2 minut.

Tillsätt  citronsaften och  vattnet .

VÄND  ner  spenaten  och  sjud  under  omrörning  tills

spenaten  har  mjuknat ,  ca 1/2  minut .

Salta  och  peppra .

STEK eller  grilla  korven .

Lägg  korven  och  grönsakerna  på  tallrikar .

Smula  över  fetaosten .

SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA  TILL !