onsdag 6 juni 2018

LAX och PEPPARROTS-SNURROR , 4 - 6 PORT.




                          HEJSAN !

Samma  morgon  eller  dagen  innan -
välj  själv  när  det  passar  att  göra
den  här  läckra  laxrullen .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  smör ,
1 1/2  dl  vatten ,
1  dl  mjölk ,
1 1/ 2  dl  kärnvetemjöl ,
4  ägg ,

FYLLNING :
300  g  lax ,
kallrökt  eller  gravad ,
6  salladslökar ,
1  dl  vispgrädde ,
2  dl  CREME  Fraiche ,
3  msk  riven  pepparrot ,
3  msk  finhackad  dill ,

GARNERING :
kryddgrönt ,
UGN :  200  GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret  i  en  kastrull .
Vispa  ner  vatten  och  mjölk .
Koka  upp  och  dra  kastrullen
från  värmen .
Tillsätt  mjöl  och  vispa  kraftigt .
Tillsätt  äggen,  rör  kraftigt  mellan  varje .
BRED  ut  smeten  i  en  långpanna,  30x40 cm,
klädd  med  bakplåtspapper .
Grädda  i  nedre  delen  av  ugnen  15 - 20  min .
Låt  svalna .

FYLLNING :
STRIMLA  lax  och  salladslök .
Vispa  grädden  och  blanda  med  CREME Fraiche.
Rör  ner  lax,  salladslök,  pepparrot  och  dill .
BRED  fyllningen  på  pann-kak-s-bottnen .
Rulla  ihop  och  svep  in  rullen  i  plastfolie .
Låt  vila  kallt  en  stund  så  blir  det  lättare
att  skära  upp .

GARNERA  inför  serveringen .

LYCKA  TILL !



HALLONYOGHURT med DROTTNINGTOPP , 4 - 6 PORT.




                                   HEJSAN !

Enkelt  och  snabbt  att  fixa .
Dessutom  går  det  lika  bra
med  djupfrysta  som  färska
bär ....mmm !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  liter  vaniljyoghurt ,
3  dl  hallon ,
florsocker ,
1 1/2  dl  hallon ,
1 1/2  dl  blåbär ,
citronmeliss ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
MIXA  1 liter  vaniljyoghurt ,
och  3  dl  hallon .
Smaka  av  med  florsocker .
Häll  upp  i  fina  glas  med  fot .
Fördela  1 1/2  dl  hallon  och
1 1/2  dl  blåbär  i  glasen .

GARNERA  med  citronmeliss .

HIMLA  GOTT !

TREVLIG  SOMMAR !

LAX - OCH FÄNKÅLSSALLAD MED CITRONKRÄM ,...4 PORT .



                         HEJSAN !

Smaka  på  den  här jättegoda  salladen !
Fänkål  och  lax  är  en  lyckad  smak-mix .
Kallrökt  eller  varmrökt  lax ?
Det  får  Du  och  smaken  avgöra !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
250  g  pasta ,
salt ,
1  fänkålsstånd ,
1  rödlök ,
200  g  rökt  lax ,
50  g  kapris ,
3  msk  hackad  dill ,

CITRONKRÄM :
1 1/2  dl  CREME Fraiche , lätt
2  msk  rivet  citronskal ,
1/2  dl  citronsaft ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  pastan  enligt  anvisning  på
förpackningen .
SKÄR  fänkålen  i  riktigt  tunna
skivor .
Förväll  dem  5  minuter  i  lättsaltat
kokande  vatten .
Blanda  pasta  och  fänkål .
SKÄR  rödlöken  skuren  i  tunna
skivor  och  laxen  i  bitar .
Tillsätt  pastan  tillsammans  med  kapris
och  hackad  dill .

CITRONKRÄM  :
RÖR  samman  CREME Fraiche,  citronskal
och  citronsaft .
Smaka  av  med  salt  och  peppar   och
vänd  ner  i  salladen .

Hoppas  att  det  smakar !

LYCKA  TILL !