onsdag 6 juni 2018
LAX och PEPPARROTS-SNURROR , 4 - 6 PORT.
HEJSAN !
Samma morgon eller dagen innan -
välj själv när det passar att göra
den här läckra laxrullen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör ,
1 1/2 dl vatten ,
1 dl mjölk ,
1 1/ 2 dl kärnvetemjöl ,
4 ägg ,
FYLLNING :
300 g lax ,
kallrökt eller gravad ,
6 salladslökar ,
1 dl vispgrädde ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk riven pepparrot ,
3 msk finhackad dill ,
GARNERING :
kryddgrönt ,
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Vispa ner vatten och mjölk .
Koka upp och dra kastrullen
från värmen .
Tillsätt mjöl och vispa kraftigt .
Tillsätt äggen, rör kraftigt mellan varje .
BRED ut smeten i en långpanna, 30x40 cm,
klädd med bakplåtspapper .
Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 min .
Låt svalna .
FYLLNING :
STRIMLA lax och salladslök .
Vispa grädden och blanda med CREME Fraiche.
Rör ner lax, salladslök, pepparrot och dill .
BRED fyllningen på pann-kak-s-bottnen .
Rulla ihop och svep in rullen i plastfolie .
Låt vila kallt en stund så blir det lättare
att skära upp .
GARNERA inför serveringen .
LYCKA TILL !
HALLONYOGHURT med DROTTNINGTOPP , 4 - 6 PORT.
HEJSAN !
Enkelt och snabbt att fixa .
Dessutom går det lika bra
med djupfrysta som färska
bär ....mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter vaniljyoghurt ,
3 dl hallon ,
florsocker ,
1 1/2 dl hallon ,
1 1/2 dl blåbär ,
citronmeliss ,
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA 1 liter vaniljyoghurt ,
och 3 dl hallon .
Smaka av med florsocker .
Häll upp i fina glas med fot .
Fördela 1 1/2 dl hallon och
1 1/2 dl blåbär i glasen .
GARNERA med citronmeliss .
HIMLA GOTT !
TREVLIG SOMMAR !
LAX - OCH FÄNKÅLSSALLAD MED CITRONKRÄM ,...4 PORT .
HEJSAN !
Smaka på den här jättegoda salladen !
Fänkål och lax är en lyckad smak-mix .
Kallrökt eller varmrökt lax ?
Det får Du och smaken avgöra !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g pasta ,
salt ,
1 fänkålsstånd ,
1 rödlök ,
200 g rökt lax ,
50 g kapris ,
3 msk hackad dill ,
CITRONKRÄM :
1 1/2 dl CREME Fraiche , lätt
2 msk rivet citronskal ,
1/2 dl citronsaft ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på
förpackningen .
SKÄR fänkålen i riktigt tunna
skivor .
Förväll dem 5 minuter i lättsaltat
kokande vatten .
Blanda pasta och fänkål .
SKÄR rödlöken skuren i tunna
skivor och laxen i bitar .
Tillsätt pastan tillsammans med kapris
och hackad dill .
CITRONKRÄM :
RÖR samman CREME Fraiche, citronskal
och citronsaft .
Smaka av med salt och peppar och
vänd ner i salladen .
Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)