måndag 18 juli 2022

APRIKOS - OCH HAVREKAKOR MED CHOKLADTOPPING , 12 ST.

 


                               HEJSAN  !

Å,,,de här kakorna blev riktigt goda .

Gottsugen ,  mm.. - måste göra något !

Himla goa !

HÄR ÄR RECEPTET :

150 g torkade aprikoser

1 1/2 dl kokosflingor

3 dl fiberhavregryn

50 g smör/margarin

1 tsk vaniljpulver

2 msk pressad apelsinjuice

1 1/2 dl grovhackade hasselnötter

3 ägg

DEKORATION :  50 g mörk choklad + 2 msk sesamfrön


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 200 grader .

2)  LÄGG alla ingredienser i en matberedare 

och mixa till en jämn röra .

Tryck ut röran på ett bakplåtspapper och forma 

till en rektangulär kaka .

Skär ut 12 st mindre kakor och sära lite på dem .

3)  SÄTT in i ugnen i ca 12 minuter .

Låt kakorna svalna.

4)  SMÄLT chokladen i ett  vattenbad och bred

ut en klick på varje kaka .

Toppa med lite sesamfrön och ställ kallt .


LYCKA TILL !

TIPS !

 


TIPS !


Till 1 portion.


1 1/2 dl - 2 dl hallon -fil

5 st physalis- frukter 

3 jordgubbar 

musli


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  Häll fil  i en skål.

2)  Dela physalis- frukt och jordgubbar 

och lägg på hallon-filen .

3)  Toppa med 1/2 dl musli eller nötter

och frön .   mm...!


TACK !



MIN GODA RÅGLIMPA MED FRUKT OCH VALNÖTTER, 2 LIMPOR.

 


                                   HEJSAN !

Jättegott bröd  som kan skivas upp och förvaras i frysen .

Gott att rosta  också !


HÄR ÄR RECEPTET :
250 g rågkross

2 tsk salt

5 dl kallt vatten

1 dl torkade hackade dadlar 

1 dl hackade aprikoser 

40 g torrjäst

7 dl dinkelfullkornsmjöl

1/2 dl olivolja

3 msk mörk sirap

1 dl hackade valnötter


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BLANDA rågkross, salt, vatten och de torkade

 frukterna i en skål och låt stå i 4 timmar.

2)  SÄTT ugnen på 175 grader .

3)  BLANDA ner resterande ingredienser och lägg

i två smorda brödformar .

4)  SÄTT längs ner i ugnen i en timme .

Låt kallna under bakduk på galler .

Nu är det klart !

LYCKA  TILL !


TIPS !

 

TIPS  !


Så här gör jag :

Släpp ner de ny - rullade köttbullarna i kokande vatten .

När de flyter upp är de klara att stekas i smör för en fin

stekyta .

Resultatet blir saftigare .


TACK !